subota, kolovoza 16, 2014

Back to school?! No,not yet!!

Hej :-)
Danas vam donosim jedan post,o kojem nerado pišem,jer ipak škola.
Ta užasna pomisao da nas od škole dijeli samo tri tjedna.Prebrzo je prošlo,ali eto što je,tu je i moramo jednom natrag u zatvor s uvjetne slobode.
Pa nadam se da ću vam s ovim savjetima,školsku godinu učini barem malo bezbolnijom.
Znači početkom škole,s manjkom vremena,definitivno morate smanjiti posjećivanje društvenih mreža tipa Facebook,Ask,Instagram i sl. jer vaša koncetracija i vrijeme mora biti uloženo u učenje.
Ne škola nije zabavna,ali to je obaveza,a obaveze se moraju ispuniti zar ne? Nitko ne kaže da stalno morate 'visiti' nad knjigom,ali bilo bi dobro da od svakog dana odvojite sat vremena i pročitate lekcije koje ste naučili taj dan.Skratiti ćete si učenje za ispitivanje i testove,ako ovo budete radili.Čitanje knjiga vas obogaćuje,ali isto tako nesvjesno učite i gramatiku,nove riječi,kako oblikovati pravilnu rečenicu..sve to samo čitanjem knjiga.
Lektire.Smatram ih najvećom dosadom u školi,jer barem ove koje mi imamo nisu uopće zabavne,ali to vas ne bi trebalo sprječavati da ih čitate.Jer obogaćujete svoj vokabular(rječnik-metafora),i najvažnije širite svoje znanje.
Školska torba.
Što treba sadržavati?
Danas vam donosim i manje pod postove.
Školska torba bi najprije trebala biti malo veća.Jer džepovi vam trebaju,zato zaboravite one torbe s dva džepa recimo 'Convers' jer imala sam takvu jedno vrijeme i ništa mi nije stalo te sam stalno zaboravljala neke stvarčice.Moja torba izgleda ovako -->
Čini se velikom i zapravo je,ali ako organizirate stvari izgleda čisto normalno.
To kažem zato što znam da neki vole suludo male,a neki suludo velike torbe.
U današnje vrijeme,kada su torbe teške kao petnaest cigli,morate se prilagoditi.
Što trebam tražiti u torbi?
Prvo trebala imati 'deblje' ramenice,to znači da je torba dobro sašivena i da će najvjerojatnije trajati puno dulje od običnih.
Drugo bi trebala imati,na dijelu koji prijanja uz leđa,spužvu.To je dosta važno je opet znači da je dobro sašivena,a i da vas leđa neće boljeti od neudobnosti.
Treće.Najmanje tri džepa! Treba vam jedan džep za knjige,pernicu eventualno i papuče,drugi za užinu,papuče,neke sitnice poput ravnala,šestara..i rezervne pernice,i treći za mobitel,slušalice i novčanik.
To vam ne stane u dva džepa .

*Sadržaj torbe*
Već sam pisala sadržaj svoje torbe,ali dobro.
Znači prvo knjige.Nemojte ih zaboravljati jer nastavnici to ne vole.
Papuče.To jednostavno kad zaboravite,ako nemate recimo tenesice od tjelesnog gotovo je.Morate biti bose.Papuče ni nemojte vaditi iz torbe,kako biste smanjili šanse da ih zaboravite.Isto tako imajte prikladne papuče!
Kućne papuče su striktno za kuću,za školu čak i postoje posebno napravljene papuče.U školi se ne možete ponašati kao da ste doma.Budite uredni,sređeni i lijepo namirisani.
Ne morate kupovati baš ovakve,možete recimo Vansice ili niske starke nositi u školu,ili nekakve mekane balerinke.Opet nemojte one sportske tenesice jer niste u dvorani.
Bilježnice.Ja uvijek gledam da kupujem one velike s mekanim koricama,jer u velikoj bilježnici je sve preglednije,urednije,a i njih ne zagubim tako lako.Ukoliko su kratke bilježnice vaše omiljene;samo naprijed.
Pernica.U njoj bi trebali držati olovke/tehničke olovke,gumicu,bojice,maker(jedan ili dva),špiceve za teh.olovku i sl.
Ja inače volim ove male,više no one klasične,ali vaš je izbor :-)
Ovo je 'grub' sadržaj torbe vi dakako možete dodavati još.Samo pazite da ne pretjerate i da vam torba ne izgleda kao balon.
Garderoba;što bi trebali imati?
Znači nabrojati ću par 'Must Have' komada robe koje bi vaš ormar trebao sadržati.
Traperice su definitivni Must Have,jer iako ih sama ne volim i ne posjedujem mislim da su jako važne,jer dobre su i za zimu i za proljeće te čak i ljeto.Jednostavne,praktične,udobne i lijepe.
Hlače(u boji ili obične)
To je sad više stvar izbora,ja ih posjedujem oko tri jer ne volim traperice,a želim nešto poput njih.
Ima ih u gotovo svim bojama,čak i uzorcima.

Tajice.Imam ih dosta jer volim tu njihovu udobnost,možete se osjećati kao da ste u pidžami,a izgledate famozno.
I za vrijeme 'onih dana' mislim da svi tražimo nešto udobno.
Danas i tajice možete pronaći u svakojakim bojama,printovima..
Trenirka.Mislim da je važno da imate barem jednu trenirku.
Nema posebnog razloga,ali udobnost je definitvno jedna od njih.
Recimo kada je proljeće i spremite svu toplu robu i baš zahladi u to vrijeme imate nešto za obući.
Ima različitih modela,a ja najviše volim one vrećaste.
Tenesice.Mislim da vam je dovoljan jedan par onih 'zimskih' i jedne malo prozračnije za ljeto,ali ako vam noga još 'raste' kupujte laganije tenesice kada dođe vrijeme za njih.
Ja osobno volim visoke tenesice,i one što izgledaju poput Supri,ali ako vi volite niske i to je čisto okej.
Majice.
Sad broj majica je sve na vama.Koliko vi mislite da vam treba i slično.Međutim smatram da kada kupujete za školu majice dovoljno da kupite pet majici.Jednu za svaki dan.Te ćete tokom mjeseci škole mjoći svaki mjesec kupiti jednu dvije.Isto tako s majicama kratkih rukava :)

Kaput/zimska jakna
Osobno ja više volim kapute jer ih mogu nositi i u proljeće,te ne izgledaju vrećasto i glomazno,ali ako ste vi više za one debele i tople jakne vaša stvar ...Preporučujem vam crne i neupadljive boje.Čisto zato.

Ljetne jakne
Ne morate kupovati sada već kada za njih dođe vrijeme,ali ako već imate jednu osjećajte se potpuno sigurno noseći ju i u ljeto .
Mislim da je to,to što se tiče garderobe.



Poslije škole jedite zdravo i nemojte odmah navaliti na ručak,radije prije pojedite jabuku ili neko drugo voće.
Vaše tijelo treba odmor.
Vježbajte! Nemojte da vam učenje bude izgovor za smanjenu aktivnost,prošetajte se navečer po svojoj ulici! Razbistrite um.

To je to od mene za danas.
Nadam se da vam se ovaj post sviđa i da će vam pomoći u školi.
Book :)






Nema komentara:

Objavi komentar

Boucing Smiley Star