ponedjeljak, kolovoza 29, 2016

Back To School With A: Back To School Tag

Pozdrav drage moje !
U današnjem postu vam donosim jedan tag,i to školski u svom ovom duhu vraćanja u školu.Ovo je jedan ovako malo informativni post o meni i prije ovoga sam uradila samo jedan tag i to je bio The Liebster Award Tag.Pošto ne bih željela da ovaj blog bude samo o meni,pokušavam izbacivati što manje tagova i postova,a meni te više volim pisati postove koji su vama korisni(nadam se) ili se možete poistovijetiti.Također,ako izuzmemo ovaj tag,spremam vam još dva ili tri BTSWA posta,ali ti će biti stvarno u smislu pomoći i savjeta.
Dakle,ovaj tag ima oko petnaest pitanja ako sam dobro izbrojila i nitko me nije tagirao,ali svejedno sam odlučila napisati ovaj post zato što mi se činio zanimljivim.
Pa krenimo !


1.U koji razred krećeš ove godine ?
Ove godine krećem u prvi razred srednje škole.

2.Kada ti počinje škola ?
Škola mi počinje 5.rujna,ove godine,ali u Hrvatskoj i općenito svake godine započinje prvi ponedjeljak u rujnu.

3.Jesi li imala domaći uradak za vrijeme raspusta i jesi li ga napravila ?
Ne,nisam imala nikakav domaći uradak.Prvo zato što sam završila osmi razred pa ne bi imalo smisla,a drugo to nikada nisam ni imala.Nisam sigurna za druge,ali kompletno u mojem gradu to nitko nema,ne čitamo ni lektire niti nešto pišemo,osim ako završiš na produžnoj i/ili popravnoj nastavi što kod mene nije bio slučaj.



4.Što ćeš obući za prvi dan škole ?
Pa nisam nešto sada posebno planirala kombinaciju.Imam u glavi jedne tajice koje izgledaju kao traperice i onako malo su poderane i jednu duksu kratkih rukava,čak ne bih rekla da je duksa već tunika jer mi je dosta dugačka,ima kapuljaču koju mogu skroz do kraja zakopčati pa eto.
No sve ovisi o vremenu,jel.

5.Koje predmete imaš ove godine ?
Ove godine pošto krećem u srednju,točnije jezičnu gimnaziju imam neke nove predmete.
Nažalost i dalje imam klasične predmete odnosno matematiku,hrvatski jezik,engleski jezik,biologiju,kemiju,fiziku,glazbenu te likovnu umjetnost,tjelesni odgoj,geografiju,povijest i vjeronauk.A novi predmeti koje dobijam su latinski jezik i kao drugi strani sam uzela španjolski jezik to su svi hajmo reći 'novi' i novi stari predmeti koje dobijam ove godine,a slijedeće ću dobiti jedan ili dva više pa opet tamo jedan ili dva...

6.U koliko sati ideš spavati,a u koliko se budiš tijekom školske godine ?
Eh,sad o kada odem spavati stvarno ovisi koliko sam (ne)umorna i koliko zadaće imam,pišem li neki test sutradan,no uglavnom sam u deset,hajmo reći,u krevetu pa sam još barem sat vremena na mobitelu.Za školu,kada sam ujutro,uglavnom se ustajem u 6:40 h,ali nekad i ranije jer moj unutarnji sat me uvijek probudi,jel.Vjerujem da će se to malčice promijeniti jer ću biti u domu pa ću se morati dizati u koliko se svi dižu,a nisam sigurna koliko je to sati.
S time da ove godine ću ići u dva turnusa,ali dizat ću se uvijek u isto vrijeme jer moraš kad i svi.



7.Što ti uzrokuje najviše stresa tijekom školske godine ?

Uglavnom,nekako bih rekla neispavanost jer bez obzira na to koliko ja rano ili kasno otišla spavati nikako se ne mogu skroz odmoriti i to mi je veliki uzročnik stresa.Naravno jer neispavana sam užasno živčana i često mi bude teže usredotočiti se na nešto potpuno.
I jedna stvar,koja nije uzročnik stresa cijele godine,jest onaj tjedan.
Pitate se što je ''onaj tjedan'' znači to je tjedan(stvarno Anita ?) u kojem svi nastavnici natrpaju puno ispita i ispitivanja.Najčešće je sredinom svibnja kako počinje zaključavanje ocjena krajem svibnja,onda sve moguće natrpaju sredinom i to je jedan ogroman uzročnik stresa meni,a vjerujem i svima drugima.Ne,zbog učenja koliko zbog one stalne misli 'jesam li dobro napisala ovo-ono' i još kad uspoređuješ odgovore s prijateljima pa stress level  bude max.



8.Jesi li sretna zbog činjenice da se vraćaš u školu ?
Nekako i jesam i nisam.Imam hajmo reći 'podijeljene' osjećaje.Ne mogu reći da sam sretna zbog budućih ispitivanja i svega ostaloga,ali nedostaje mi neka svrha u životu,jel.
Imam osjećaj da sam vegetiram preko ljeta,što je istina ne samo osjećaj.
Tako da ono,nisam još sigurna kako se osjećam zbog činjenice da započinjem srednju školu,no zasada sam,rekla bih,ravnodušna,ali vjerujem da ću da ću u nedjelju onako blago paničariti.No,sve u svoje vrijeme,jel.

9.U kojem si razredu počela sa šminkanjem ?
Dakle,ni sada se previše ne šminkam,samo basic korektor,maskara i takve stvari,ali počela sam nekako u sedmom razredu i to mi je bilo ono,glavna stvar,ali kako sam došla u osmi...Pa recimo da se to promijenilo.Onako jedva sam se izvukla iz kreveta i samo sam se molila da taj dan što prije završi tako da nisam baš pronalazila neki užitak u šminkanju.
No,uvijek stavim korektor,sredim obrve i stavim barem maskaru.Malo je to šminke,ali stvarno doda nešto i izgledam ono živo,jel.


10.Nosiš li ruksak ili torbu ?
Oduvijek ruksak.Nekad jedva nosim ruksak na dva ramena,a kamoli onda torbu preko jednog.Ne vidim kako je to dobro za leđa,iako ni ruksak,koliko zna biti nekad težak,pridonosi zdravlju kralježnice.No,otom-potom.Jednostavno imam osjećaj da mi u torbu ne bi sve stalno,a velika torba,koja bi bila dovoljno velika za sve što nosim,bi bila veličine ruksaka pa ono gdje je tu logika.Uglavnom,torba je možda praktičnija za srednjoškolce koji imaju recimo praksu u sklopu školske nastave pa ne nose toliko knjiga.Nemam pojma,ne znam o čemu ja pričam uopće.

11.Omiljeni predmet ?
Nemam jedan 'omiljeni' predmet,ali volim predavanja povijesti,geografije,hrvatskog i engleskog jezika.Doduše sve predmete nekako volim,a dosta mi i ovisi o nastavniku.



12.Najmanje omiljen predmet ?
Nemam baš sad neki predmet takav,ali nisam uopće uživala u tehničkoj kulturi i to ne zbog predmeta kao predmeta,već zbog profesora koji je daleko od nastavnika tehničkog.Također,nisam baš spretna u slaganju malih stvarčica i onih vragova sa baterijama i pločicama pa mi ove godine tehnički nije baš bio užitak.

13.Uobičajeni raspored u školi ?
Koliko sam vidjela za ovu godinu između šest i sedam sati,odmori po pet minuta između svakih osim 2. i 3. kada je odmor dvadeset minuta za jelo.


14.Omiljena stvar kod škole ?
Pa rekla bih kao i skoro svaki drugi školarac,društvo.Sve je lakše uz nekoga jer proživljavate isto,jel,te se možete poistovijetiti.Također,puno je lakše izdržati sedam sati nastave uz dobro društvo,a najbolje je kad s njima izgubiš pojam o vremenu i zapravo dođeš na mjesto gdje ne želiš izaći još iz nje jer se želiš još malo družiti sa svojima.
Isto,jedna omiljena stvar mi je kada nađem nastavnika koji se ili da zafrkavati,a opet i naučiti vas nešto ili kada je na istoj valnoj duljini kao i ja te me razumije što mu želim reći pri tumačenju lektire recimo bez da previše opisujem ili razlažem.

15.Kako rasporediš školu,obitelj,Internet i prijatelje ?
Nekako je to malo teže prvih nekoliko tjedna dok ne upadnem u neku rutinu.Ja sam osoba koja bez problema uči i ne treba mi neka posebna mirnoća ili tišina,dokle god nije baš jako glasno ja sam dobro.Što se tiče zadaće,ovisno o satnici,odredim si vrijeme kad je moram ići pisati i to si zacrtam.Dam si odmora oko dva-tri sata nakon što dođem iz škole,a onda pišem prvo zadaću koja je obvezna za sutra,a ukoliko ona potraje ostatak koji mi baš za sutra ne treba ostavim za tada,ali ako imam normalnu količinu zadaće riješim sve kada počnem.Sve je to stvar vremenske organizacije.Ako se dobro organizirate stići ćete sve naučiti i napisati.
Što se tiče obitelji i prijatelja,s prijateljima se preko tjedna toliko i ne družim.Porazgovaramo na Whatsupp-u ili Messenger-u,ali to je najčešće vezano uz zadaće i pitanja 'jel pišemo kaj sutra'.Tako da to naše druženje je uglavnom provedeno u prije škole kada ujutro tama dođemo,tijekom odmora i pri šetnjom doma,a petkom nekada subotom izađemo van.Imamo to neko razumijevanje jer svi moramo učiti ovo-ono.
A što se tiče obitelji s njima sam tijekom dana,osim kad sam u školi i dok pišem zadaću,provodim to vrijeme s njima.No,ovisi jer mama mi svaki tjedan mijenja smjene,a tata mi je doma tek popodne,ovisno kako radi tako da je naše 'druženje',hajmo reći',uglavnom za vrijeme večere ili popodneva i to koliko stignemo između mojih školskih obveza,serija i spavanja.
Na internetu sam,kao što sam gore napisala,nakon što 'odem spavati' prokrastiniram i budem na njemu oko sat nekad i dva.Sve ovisi koliko zadaće imam taj dan i moram li posebno učiti za neki ispit ili ispitivanje.
Sad kad pišem čini se komplicirano i sve to,ali zapravo nije.Prilagođavam se nekad ja,nekad drugi meni,ali sve se može,samo se trebate organizirati. 



Eto drage moje !
To bi bilo to za ovaj tag.
Nadam se da ste pročitale do kraja i da ste saznale malo više o meni i mojoj školskoj rutini,hajmo reći.
Možete me pronaći na mojem ASK.FM profilu gdje se bavim savjetima.
Ostale društvene mreže gdje me možete kontaktirati:
INSTAGRAM-@selenophile___ (tri donje crtice)
TWITTER-@selenophile007                                 
  WEHEARTIT-@IAmStillSmiling                           
Email: uniqueandbeautifulforme@gmail.com  
Naravno ostavite mi svoje mišljenje u komentarima.Zapratite me naravno i napišite i to u komentarima te ostavite link svojeg bloga,uzvratit ću vam. :) 
Disclaimer:I own every picture I've used in this post.All rights go to me.Please do not copy for your purpose whatever that may be.
Do slijedećeg posta,

Broj komentara: 30:

  1. Dobrodosla u jezicnu haha☺ sretno u novoj skolskoj godini❤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O pa hvala haha :)
      I tebi isto draga,i tebi isto.. :D

      Izbriši
  2. Pitanja u ovom tagu su mi vrlo zanimljiva i ti si vrlo lijepo odgovorila. Sviđa mi se tvoj način pisanja. :)


    NA MOM BLOGU JE U TIJEKU DARIVANJE -> itsnina23.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  3. Wonderful post, love it! :)
    Follow for follow? :)

    veronicalucy.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlican post!Super odgovori!♥
    jovanaslife.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan post, sviđa mi se kako si odgovorila na ova pitanja <3

    http://doroty4.blogspot.hr/2016/08/abouth-everything.html

    OdgovoriIzbriši
  6. Divan tag! :) Slikice su odlicne!Novi sam clan tvog bloga!

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  7. Divan post i zanimljivi odgovori, fotografije su prelepe! ♥

    Pogledajte novi post na mom blogu http://march-baby-dreamer.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  8. Can't believe school is coming back ahahah! Great post, thank you so much for sharing ❤️
    I'm following ur blog with a great pleasure via GFC, hope you do the same with mine!
    Starlight Make-up

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlican post,zelim ti svu srecu u daljnjem skolovanju pogotovo posto ids u gimnu,bas kao i ja,tako da znm da ce ti sreca biti potrebna hh! Odlicna pitanja i odgovori! Uzvratila sam follow :*

    Novi post--> http://beautyshapes3.blogspot.hr

    OdgovoriIzbriši
  10. Post je odličan ♥ mi krećemo u školu za dva dana iako smo svi očekivali da krenemo 5. avgusta :)

    Novi post → beautyandstylebyemma.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti i puno-puno sreće za prvi dan,ali i sve ostale ! :)

      Izbriši
  11. Super post. I ja sam juce odradila ovaj tag. Blog ti super izgleda, a slikee su prelepe. Novi sam ti clan. :*
    Teen Queen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti mnogo ! Da,vidjela sam tvoj tag nakon što sam malo zujala po blogu poslije objavljivanja ! Ja sam tvoj odavno ! :)

      Izbriši
  12. Odličan tag.
    Baš volim čitati postove ovoga tipa, inače pohvale za izgled bloga.
    Divno je sve. ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaa daj me nemooj !
      Hvala ti Iva puno,puno,puno !
      Ti si baš divna :)

      Izbriši
  13. Odlican tag! Bas je bilo zanimljivo citati ga, takodje mi se jako svidjaju slike.

    it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.mk/2016/08/bts-backpacks-advice-emergency-pack.html

    OdgovoriIzbriši
  14. Odličan tag, mogla bih ga i ja napraviti. Sretno u novoj školi, želim ti puno uspjeha. ♥♥

    Pogledaj moj blog, nadam se da će ti se svidjeti. ♥

    http://mybeautyempire.blogspot.hr

    OdgovoriIzbriši
  15. Odličan post, i slike mi se jako sviđaju :) . Želim ti puno sreće u srednjoj

    Novi post---> http://makzpi.blogspot.hr/ i uzvrati follow ako hoćes :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Baš mi se sviđaju tvoji odgovori. Želim ti puno sreće u školi. :*
    Učlanila sam se na tvoj blog (#36), nadam se da ćeš uzvratiti-----> Fashion, Beauty and Style

    OdgovoriIzbriši

Boucing Smiley Star