petak, kolovoza 26, 2016

Back To School With A: School Supplies Haul

Pozdrav drage moje !
Prošlo je stvarno predugo nakon što sam napisala zadnji post.I ne znam pratite li moj blog toliko da vam je stalo do njega ili ga volite,ali ajmo teoretski reći da vas je briga i da me pratite..
Znam da ste možda očekivali kako ću objavljivati konstuirano postove tijekom ljeta,jer ipak je ljeto i nisam imala školskih obveza te više vremena za posvetiti blogu.Ali,oni koji su recimo bili i na mojem Ask profilu znaju da ni tamo nisam pretjerano bila aktivna.
Stoga ne,ovo ljeto nisam odvojili previše ili uopće vremena za ove dvije društvene mreže(?).Kratko rečeno,upisivala sam se u srednju školu ljetos i to je samo bilo dosta zaokupilo moje vrijeme,pa odlasci u dom te u tu školu kako bi ispunila dokumentaciju bla bla zauzeli su većinu mog vremena pa uz to kupovanje stvari potrebnih za školu i staro samo druženje s prijateljima je bio način na koji sam provela ova skoro dva mjeseca.Zato,danas vam donosim ovaj post.Koji nije isprika koliko nije ni izlika.Već je samo moj uvid u ovaj blog i moj način da vam objasnim što je razlog moje departacije od ovog bloga ili uopće Ask-a.

Dakle,bacimo se na post i sve ono u njemu.Danas vam donosim,kao što možete vidjeti u naslovu,jedan haul stvari koje sam kupila za ovu školsku godinu.Ovo su one 'basic' stvari koje kupim na početku svake godine i onda ,ukoliko,bude potrebe kupim nešto posebno.Također,nisam osoba koja kupuje markere,flomastere i bojice jer mi to ne treba,no ukoliko ste u osnovnoj školi vjerujem da će vam ponekad i zatrebati na satu,a kasnije vjerojatno jeste samo vaš izbor.Stoga,ako želite vidjeti što sam kupila,nastavite čitati.


Bilježnice

Definitivno uvijek prva stvar koju idem kupiti i na koju obraćam najviše pažnje.Negdje od petog razreda,zbog potrebe za više prostora i više pisanja na satovima nekako sam se priučila na velike bilježnice i njih sam kupovala uglavnom za sve predmete osim vjeronauka,glazbenog,itd.Traju mi puno dulje nego recimo male jer krupno pišem i ukoliko je sat poput povijesti ja bez problema ispišem dvije stranice bilježnice.Tako da,ja bih vam barem za takve predmete preporučila velike bilježnice,ako ih još ne koristite.
Ja uglavnom kupujem Pignine ili neke 'skuplje' čisto zato što mi one izdrže stvarno cijelu školsku godinu dok one velike koje su mislim da dosta jeftinije ispišem jako brzo i onda moram pred kraj godine kupovati novu bilježnicu koju na kraju potratim,ali opet kažem to je zato što krupno pišem pa ukoliko pišete 'normalno' vjerujem da će i takve bilježnice potpuno izvršiti svoje.Ove jednobojne bilježnice 'Mar Mar' se valjda zove tvrtka su nešto slično poput Pigne,cijena je zapravo ista,jest samo dizajn.Cijena ovih bilježnica jest 7,99 i kupljene su u Ktc-u. 





Pernica

Prvo moram naglasiti da ovo nije stvar koju kupujem svake godine,ali staru pernicu sam imala,eto,dvije ili tri godine tako da se stvarno istrošila,dizajn se obrisao,itd.Stoga sam odlučila kupiti novu pernicu i nadam se da će mi ova poslužiti također nekoliko godina.Kako izgleda možete vidjeti na slici.Ovo je crveno-crna verzija,no bila je i crno-plava i tako neke slične boje.O kvaliteti po osobnom iskustvu ne mogu reći jer sam inače uvijek kupovala jeftinije pernice iz Offertissime koje su mi oduvijek bile ljepše i zabavnije,no također i kvalitetne,no odlučila sam kupiti ovu pošto sam u istoj trgovini kupovala i većinu ostalih stvari za školu pa da kupimo sve u jednoj turi.No viđala sam ovu pernicu,imali su je neki moji prijatelji i njima su također trajale.Cijena ove pernice je bila 21,99 kuna i također je kupljena u Ktc-u.





Korektor 'roler' ili korektor uobičajeno

Dakle,korektor je uvijek dobro imati u pernici.Ja ga posebno imam jer dosta toga pišem kemijskom olovkom,ali njome pišem i zadaćnice pa sastavke i slične stvari tako da je meni uvijek potreban.Doduše,smatram da je ovaj korektor roler puno bolji za mene jer je 'suh' u smislu da ne morate čekati da se on suši nekoliko minuta ili se brinuti ako ste stavili predebeo sloj pa onda upropastiti kemijsku olovku.Naravno treba pričekati barem jednu minuti da malo 'slegne' ili ga potisnuti prstom na papir i onda preko njega pišete kao da se ništa nije dogodilo.
Tako da,ukoliko ste nestrpljivi,ovo je jako dobar korektor za vas.
On je koštao 4,99 kuna isto u Ktc-u,no ima ga u knjižarama poput Tipa i vjerujem svakoj drugoj te ostalim prodavaonicama.


                                                           Obične olovke

Inače,koristim tehničku olovku,no uvijek je dobro u slučaju da ona 'zašteka' ili nemate minu pri ruci imati dobru staru olovku.Ne znam,ja se toga uvijek držim i uopće se ne odvajam od olovka,ovih klasičnih.Nemam previše za reći,sve koje nisu skroz okrugle već su u obliku trokuta ili šesterokuta su vjerujete dobre olovke.Cijena po komadu jest 1,29 kuna i također su kupljene u Ktc-u.



Kemijske olovke

Ovo,vjerujem,ne treba ni objašnjavati.Kemijske olovke su za mene must-have i uvijek će biti.Opet ponavljam za pisanje sastavaka,zadaćnica ili već nekakvih eseja uvijek su od koristi i potrebne.Ove godine sam kupila onu koja u sebi ima četiri boje,ali kupila sam i klasične kemijske olovke.Ne znam,ova prva na slici je jako korisna ako imate manju pernicu pa ne želite da vam kemijske zauzimaju puno mjesta,a i kad gledate ispada jeftinije kupiti četiri u jednoj,nego četiri kemijske olovke.Cijena ove jest 6,29 kuna i opet,kupljena u Ktc-u.





Ove tri olovke su jednobojne i ove držim u pernici za svaki slučaj ili ukoliko nekome kemijska bude potrebna.Plava je kupljena,vjerujem,u Tipu i dobila sam je na poklon,a crna i crvena su kupljene u Ktc-u(iznenađenje,iznenađenje) za dvije ili tri kune.Kupljene su prošle godine još pa ne znam točno cijenu.Također jako-jako dobre kemijske olovke i dosta kvalitetne.






                                                                Tehnička olovka 

Ovo je jedna hajmo reći 'random' tehnička olovka koju sam kupila
jer je moja stara još uvijek funkcionalna pa će ova biti rezerva.Također jedna relativno jeftina olovka koja dolazi u paketu su špicevima.Cijena joj je 6,29 kuna i opet,kupljena u Ktc-u.

Šestar

Konkretno vjerujem da mi neće trebati na početku školske godine,ali tada su uvijek na akcijama,a kasnije tijekom godine uvijek dignu cijene i platim dvostruko više za njih što je glupost.
Ovaj šestar je meni jedan od dražih vrsta,jel.I jako mi se sviđa što dolazi u ovoj 'mini torbici',možemo reći,a ne u plastičnoj kutiji koja je glomazna ili pukne.
Cijena ovog šestara je 13,99 ili 14,99 kuna i kupljena je u Tipu.(Opa,koji preokret.)
Naravno što se tiče kvalitete,ukoliko ga koristite samo za geometriju ili za koji već predmet vam je namijenjen i ne radite umjetnička djela na stolovima,ne bodete prijatelje u glupi/sebe  te ga držite u ovom plavom čudu vjerujem da će izdržati školsku godinu.


Gumica za brisanje

Ja ne znam zašto,ali svake je godine moram kupiti i ne zato što ih potrošim već jednostavno izgubim svoju staru gumicu.Ne znam ovo je nekako meni klasika i već sam navikla.Vjerujem da ću i u tijeku ove školske godine morati kupiti drugu jer ću je uništiti zabijanjem noktima u nju..
No,vratimo se mi na poantu ovog posta.Konkretno,s Milanovim gumicama ne možete pogriješiti.Ima ih svakakvih dizajna,veličina,itd. tako da vjerujem da će te naći neku koja vam odgovara.Ove gumice se previše ne truse niti pucaju bezveze osim ako ih ne silujete već spomenutim šestarom ili ravnalom..
Cijena ove gumice jest 2,59 kuna i naravno kupljena je u Ktc-u.


Naljepnice za bilježnice/knjige

Mislim meni je ovo logičan izbor.Naljepnice nikad ne stavljam na bilježnice jer ove koje sam kupila imaju onu prvu stranicu unutra za ime,prezime,razred,itd.Svake godine kupim neke random,ove godine sam pogodila ove.Inače kupujem one u Tipu,baš velike koje ima tonu u jednom pakiranju,ali eto.Cijena ovih naljepnica po komadu je 1,79 kuna što je prilično jeftino.Ali eto ja više kod bilježnica gledam na izgled nego na neku 'kvalitetu' jer nema tu previše mudrosti,jel,sam nek se zalijepi.

Ruksak

Ove godine nisam kupovala novi ruksak,ovog sam nabavila prošle godine u Amadeusu,to je u biti trgovina s tenisicama,nekom robom i ruksacima.Ovo je Adidasov ruksak i koštao je vjerujem 250 kuna.No,nisam sigurna.Kod njega mi se sviđa što je dno nekako spužvasto i dosta debelo pa mi omoti knjiga neće poderati dno jer to je i razlog zašto sam morala promijeniti stari.Dosta je velik i ima puno prostora.Ima jedan veliki džep i dva manja.S time da je ovaj mali na rozome dosta malen(stvarno Anita ?) i unutra eventualno možete staviti novac ili nešto slično.Ovaj drugi manji je dosta prostoran,unutra stanu tako neke ženske stvari,ali i mobitel,slušalice,novčanik..jel što već stavite u njega.I torba je 'visoka' pa vam neće biti problem zatvoriti torbu na dan kada imate puno sati i nosite puno knjiga.I nakon eto godine dana nošenja,on je i dalje isti ruksak kao i kad je bio novi.Tako da,definitivno preporučujem ako niste osoba kojoj brzo dosadi jedan ruksak ili ih volite mijenjati svake godine jer ovaj može trajati dosta dugo.




To je sve za današnji post,nadam ste da ste ga pročitali do kraja i pronašli nešto korisno ukoliko idete kupovati školske stvari ovih dana.
Možete me pronaći na mojem ASK.FM profilu gdje se bavim savjetima.
Ostale društvene mreže:
INSTAGRAM-@selenophile___ (tri donje crtice)
TWITTER-@selenophile007                                 
  WEHEARTIT-@IAmStillSmiling                           
Email: uniqueandbeautifulforme@gmail.com  
I naravno ostavite mi svoje mišljenje u komentarima dolje i zapratite me ovdje ukoliko želite samo mi napomenite u komentarima i ja ću vam uzvratiti. :)    
Disclaimer: I own each of the photos above,please do not use them for your own posts,etc.
Hvala na čitanju.
Do slijedećeg posta,




Broj komentara: 14:

  1. Odličan post kao i slike! Ruksak mi se jako sviđa.☺♥
    gabinesss.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Kupila si odlične stvari, ruksak mi je predivan. Odmah bih ga kupila♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti !
      Da,ja sam,u trenutku kupnje,imala ne baš tako velik izbor pa sam ovo nasumice odabrala iako sam ciljala na neki drugi kojeg nažalost nije bilo u trgovini,no definitivno nisam požalila !
      :)

      Izbriši
  3. Super stvari,imas bas lep ranac. :)
    I upravo sam sad naletela na tvoj blog i mogu reci da sam odusevljena. Imas prelep blog. :)♥


    https://letsbetogethertonight.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno puno. Drago mi je ! I tvoj je blog jako divan ! :)

      Izbriši
  4. Odlican post!Ranac mi se jako dopada!
    Uclanila sam se,ako zelis uzvrati!
    jovanaslife.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlican post!

    Pogledajte i moj blog i novi post : http://alexfashionbeauty.blogspot.ba/2016/08/back-to-school-3-outfits-for-first-day.html

    OdgovoriIzbriši
  6. Zapratila sam te, nadam se da ćeš uzvratiti :)

    OdgovoriIzbriši

Boucing Smiley Star