četvrtak, rujna 01, 2016

Back To School With A Finale : September 1st

Pozdrav drage moje !
U današnjem,finalnom postu,željela sam vam napisati neke moje savjete za prvi dan škole,ali i sve ostale.Nisam željela raditi neke diy projekte ili pak neke life hacks, mnogo je blogerica to i uradilo pa rekoh zašto da budem papiga i ponavljam isto ? Stoga vam danas donosim najstvarnije savjete za školu ! *dramatična glazba*.
Uglavnom,idem u školu već sad evo devet godina i iako ima djevojaka ovdje koje su starije od mene i koje su viši razredi,volim misliti da sam nešto i pokupila u tih zadnjih devet godina i prenijeti vam neke savjete.I ne prozivam nikoga,ali vidjela sam neke potpuno nestvarne savjete za prvi dan škole na društvenim mrežama,prošle godine i više nego ove.Ali ja volim kada su stvari realne i takve će uvijek biti kod mene,stoga,ako vam zanimaju neki savjeti koji vam zapravo i neće previše pomoći jer si jedino vi sami možete pomoći,samo nastavite čitati.
I također isprike svima koji su već krenuli u školu danas,no ipak možete pročitati ove savjete jer se sve svodi na isto,a mogu vam i poslužiti tijekom školske godine.


.Ja vam ovdje mogu tupiti u više odlomaka kako se trebate ponašati,kako se najbolje obući,koristite markere da obilježavate važno,nabavite si planer i to su sve jako dobri savjeti,ali ja nisam papiga.Stoga,želim vam samo reći da nije važno kako se obućete,kakvu torbu imate,imate li planer ili ga ne koristite,ništa od toga nije važno.
Za sve vas koji nastavljate školu,a.k.a, ne idete sada u prvi razred srednje..Nemam vam što previše reći osim da učite i pišete zadaću.Dvije stvari toliko jednostavne,a zapravo to su jedini pravi savjeti koji vam netko može reći.Ukoliko ste sada osmi razred,stisnite najjače što možete kako biste mogli upisati željenu školu,a svi vi koji ste sada četvrti razred srednje stisnite najjače kako biste upisali fakultet koji želite.Svi ostali koji ste između toga učite kako ne biste imali problema u drugom,težem razredu jer to je sve školsko gradivo.Sve ostaje isto,samo se proširuje.Držite čvrsto konce gradiva u prvom polugodištu,za drugo,pa zatim za drugi razred jer to je sve povezano i jedno bez drugoga ne ide.I znam da ćete se ponekad usred godine osjećati kao da nikuda ne idete ili da kratite vrijeme,no vrijeme provedeno dobivanjem znanja nije bačeno.Učite cijeli život pa zar to i onda znači da je cijeli vaš život bačen u vodu ? Onaj koji uči napreduje,onaj koji uči i uspije stoga kako biste izbjegli razočaranje pri upisu srednje škole ili fakulteta,učite.Napredujte.Rastite kao osobe.Budite mudriji,pametniji i zreliji.Škola će vas naučiti puno stvari,ali ponajviše nadam se da će vas naučiti kako da budete čovjek,osoba sa stavom,mišljenjem i znanjem.


A za sve vas,sada srednjoškolce,vama posvećujem ostatak ovog posta.Znam da su neki od vas hladni poput leda,a neki sada već grizu nokte od nervoze i znam kako vam je jer sam sama u toj situaciji.No,paničarenje i nervoza vam neće uopće pomoći.Vama kao jedini savjet osim ovoga gore,koji isto vrijedi zapravo i za vas,mogu reći da se ne trudite previše.Samo budite ono što jeste.Nemojte se previše brinuti oko prvog dojma jer šanse su da onda nećete ostaviti dobar.Znam da je teško,pogotovo ako u razredu nemate nikoga poznatoga,k vragu ja sam otišla u sasvim drugi grad,no i svakome u tvojem razredu je isto.Netko možda ima jednog prijatelja,no i oni su novi u ovome tako da morate zapamtiti da niste same i da niste jedine u ovoj situaciji.Srednja je jedno sasvim drugo mjesto,novo iskustvo,ali i prilika kako biste možda sklopili nova prijateljstva,odvojili se od starih i započeli jedno lijepo doba u vašem životu.To je sve odrastanje i vjerujem da će vam isto biti i kad ćete ići na fakultet,a ako nećete tamo opet će vam biti čudno na poslu.No,u velikom djelu slučajeva ljudi će vam izaći ususret i ovo je vrijeme za jednu promjenu,a promjene su uvijek dobre.Znam da vam možda nije svejedno,nije ni meni,ali uživajte u činjenici da je vrijeme za jedan novi početak pa zašto onda on ne bi bio lijep ? I sve je u vašim rukama,to je možda najstrašnije,ali polako postajete svoje osobe,odrasli ljudi.Stoga,da.Vjerujem da će vam srednja škola biti lijepo iskustvo.Samo,nemojte se previše opteretiti činjenicom da se svidite ljudima ili da odmah morate naći nekog prijatelja ili srodnu dušu.Sve to dođe s vremenom.I doći će.Pred vama je jedan put,koji se čini kao dugačak,ali je upola kraći nego put osnovne škole i znam da,ako ste upisali željenu školu,će vam biti još i ljepši.Stoga,bez straha i nervoze u prvi dan jer to je sve što on je.Prvi dan.A toga, ima jako puno u životu.Tako da ovo nije prvi,a ni zadnji prvi dan.Samo hrabro i vjerujem,ali stvarno vjerujem da će vam naredne četiri godine biti jedan vrtuljak,ali i jedno vrlo poučno,dobro,pametno,zanimljivo iskustvo.



Želim vam svima sve najbolje i to je jedino što vam mogu poželjeti.Učite da dobite dobre ocjene,budite dobri prijatelji i još bolja djeca.Budite pristojni prema svojim profesorima i predstavljajte svoju školu,generaciju i grad u najboljem mogućem svjetlu !




Eto,drage moje.
To bi bilo to za ovaj post.Željela sam da bude kratak,ali i poučan(donekle).Probala sam vam napisati nešto što mi se vrtilo po glavi dosta dugo,ali eto nisam nikada baš se odvažila to još napisati.
Iako meni još škola ne počinje,znam da je nekima danas već počela,što sam nekoliko puta spomenula,svejedno vam ovo može pomoći jer prvi dan je doista nevažan.Barem po meni.
Još jednom svima sve najbolje !
Za sve one koji su danas već bili u školi,srednjoškolci ili ne,ostavite mi svoje utiske u komentarima ! Stvarno bi ih voljela pročitati.
Možete me pronaći na mojem ASK.FM profilu gdje se bavim savjetima.
Ostale društvene mreže gdje me možete kontaktirati:
INSTAGRAM-@selenophile___ (tri donje crtice)
TWITTER-@selenophile007                                 
  WEHEARTIT-@IAmStillSmiling                           
Email: uniqueandbeautifulforme@gmail.com      
Zapratite me naravno i napišite i to u komentarima te ostavite link svojeg bloga,uzvratit ću vam. :) 
Disclaimer:I own every picture I've used in this post.All rights go to me.Please do not copy for your purpose whatever that may be.
Do slijedećeg posta,
P.s. Ovako ćemo svi ubrzo izgledati. :D 

Idem sad ! 
Volim vas sve ! :)







Broj komentara: 16:

  1. Hvala ti na divnim savetima,odlicna si!:))
    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve je jako lepo napisano. Hvala na divnim savetima. 😏💚

    Clan sam tvog bloga ako zelis uzvrati:
    Aleksandrascorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan post, korisni savjeti <3
    Slike su savršene <3

    http://doroty4.blogspot.hr/2016/08/abouth-everything.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaooo predivan post, zaista super <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo su najrealniji savjeti i post mi se sviđa kao i novi izgled! ♥

    ilvasworld.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno ! To mi je bio i cilj,samo realnost ! I drago mi je. :) <3

      Izbriši
  6. Diivan post,jako lijepo napisano! :) Slike su stvarno predivne,profesionalne :D

    ako mozes klikni na linkove koji se nalaze pri kraju mog zadnjeg postaa :*

    -> http://beautyshapes3.blogspot.hr/2016/08/back-to-school-easy-hairstyle-ideas.html#comment-form

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepi saveti, ali trenutno cu ih zanemariti i malo cu skrenuti paznju na tvoje fotografije: divne su! Zaista se mnogo popravljas i trudis i svaka cast! ♥
    novi post:
    Teen Queen

    OdgovoriIzbriši

Boucing Smiley Star