utorak, kolovoza 29, 2017

Interviews With Bloggers:Featuring Marijana Petojević(from Marsyly)

Pozdrav drage moje!
Danas vam u seriji INTERVJUA S BLOGERKAMA donosim intervju s predragom Marijanom s bloga MARSYLY.Marijana je jedna stvarno divna djevojka i iznimno sam uživala u ovoj suradnji s njom!Kao i u svakoj dosada!
Ukoliko je želite kontaktirati,sve linkove na društvene mreže i email nalaze se na njenom blogu!





1.Kako je nastao naziv tvojeg bloga? Kako se zvao prije sadašnjeg imena?
-Pre nego što je naziv Marsyly bio aktualan, ime bloga je bilo In my heart. Prvi naziv nastao je sasvim slučajno prilikom slušanja istoimene pesme, ipak, nešto kasnije sam shvatila da naziv nije originalan, a da ja želim da svoj blog unapredim, te sam tako prešla na sopstveni domen i promenila ime bloga. Marsyly  je kao naziv zapravo nastao još krajem 2014. godine kada sam otvarala Instagram, a username Marsa (što je moj nadimak) nije bio dostupan, pa sam odlučila da ga malo izmenim. Kasnije sam samo naziv svog Insta profila prenela na blog. :)

2.Kada si napravila blog i zašto?
-Blog sam napravila krajem januara 2015. godine, a najveća inspiracija su mi bile tadašnje teen blogerke koje su svoja mišljenja i stavove delile online, mislila sam da bih i ja mogla to da učinim, pa sam se tako nakon malo istraživanja i sama okušala u istom.

3.Koliko ukupno imaš postova do sada?
-Trenutno je objavljeno čak 427 postova.

4.Koji je tvoj prvi post,najviše pregledan post i najmanje komentiran post?
-Prvi post koji sam ikada napisala bio je post u kome sam se upoznala sa čitaocima i iznela nekoliko činjenica o sebi, post sa najmanje komentara bio je isti taj post- nije imao nijedan komentar :D

5.Što je za tebe blog?
-Izduvni ventil za one dane kada sam isuviše napeta i potrebno mi je nešto da me oraspoloži. Ništa bolje od posta na blogu za tako nešto!


6.Jesi li ikada razmišljala o brisanju bloga? Ako da,kada i zašto?
-Koliko se sećam, nisam. ipak, na samom početku blogovanje nisam smatrala ozbiljnom pričom, pa sam tada takođe bila jako neaktivna, ali ipak, čak ni tada- kada nije bilo ni malo inspiracije, nisam pomišljala na brisanje svog kutka, znala sam da ću mu se kad-tad vratiti.

7.Kako pronalaziš inspiraciju?
-Tako što se trudim da užvam u svemu što me okružuje, jer kada obraćamo pažnju na neke svakodnevne sitnice, veoma je verovatno da će nas one pokrenuti i navesti na svojevrsna razmišljanja.

8.Koja je tvoja omiljena blogerka? Zašto?
-To je zasigurno Brana sa bloga Brana' Divine World. Ona je jedna sjajna devojka koja deli bezmerno mnogo sreće sa svetom, a njen blog je jedan mali kutak inspiracije i ljubavi. 

9.Koji je tvoj najdraži collab post?
Zaista nemam mnogo collab postova na svom blogu, pa tako ne mogu odgovoriti na ovo pitanje, svi su mi dragi jer su rađeni sa predivnim ljudima.

10.Što ne voliš kod Bloggera(mislim na stranicu općenito,neki nedostatci,sl.)
-Ne volim to što je katkad nepravedan prema meni, pa mi ne radi opcija zakazivanja postova ili dodavanja admina (koji se sada pridružuju mom blogu).



1.Koju si srednju školu upisala i zašto? 
-Završila sam prvu godinu Srednje elektrotehničke škole, odsek za informacone tehnologije. Zapravo, upisivanje ove škole bila je ideja moje mame, ali se ispostavila sjajnom, jer sam se ja jako brzo pronašla u celoj toj priči i jako je zavolela.

2.Gdje se vidiš za deset godina? Što misliš upisati poslije srednje?
-Nakon srednje škole to će definitivno biti elektrotehnički fakultet, da li kod nas ili u inostranstvu, već ćemo videti :) Svakako, vidim se kao novopečenog radnika neke IT kompanije.

3.Imaš li ljubimca? Ako da,napiši nam malo o njemu/njoj.
-Svi koji prate moj blog znaju Maksa, mog voljenog labradora. Ne želim da počinjem priču o njemu sada, jer bi ona mogla trajati do sutra, ali može se reći da je on jedan veliki deo mog života i mene kao ličnosti.




4.Bi li radije da se vratiš u prošlost ili otputuješ u budućnost?
-Ja sam osoba koja se ne plaši gotovo ničega, ali je zato prestravljena pojmom budućnosti. Stoga, biram da se vratim u prošlost.

5.Kada bi napisana knjiga tvojeg života postojala,bi li ju pročitala do kraja? Kako bi se zvala?

-Nipošto, kao što već rekoh, ako se plašim budućnosti i nikako ne bih volela da znam šta je ono što me čeka. Što se imena tiče, volela bih da se zove Jedna devojčica, ništa posebno, ali dovoljno dobro da zaintrigira čitaoca :D

6.Voliš li svoje ime? Kako si ga dobila?
-Pre no što sam se rodila svi su bili ubeđeni da ću biti dečak, bar je to ono što su doktori rekli mojim roditeljima, te su oni tako spremili samo muško ime- Nikola.Međutim, ispostavilo se da se rodila devojčica, pa je mama tako spojila imena dve naše veoma bliske rođake i došla do Marijana, dok je tata želeo da budem samo Jana. Ipak, mama je ta koja je pobedila. Iskreno govoreći, volim svoje ime, jeste da je pomalo dugačko, ali od njega se mogu iskombinovati simpatični nadimci.

7.Postoji li mjesto gdje NE bi željela živjeti?
-Mislim da si mi ovim pitanjem pročitala misli, haha :D Već par dana istražujem Severnu Koreju i stvarno je mnogo toga što sam saznala o njoj, te je ona definitivno mesto na kome ni za živu glavu ne bih volela da sam rođena ili da tamo živim.

8.Vjeruješ li u paranormalne stvari i pojave?
-Ne. :)

9.Koja ti je pjesma promijenila život?
-Do sada nisam naišla na pesmu koja m je toliko duboko dirnula da bi me navela da promenim nešto u svom načinu života.

10.Da imaš milijun dolara,a možeš ih trošiti samo na kupnju stvari koje počinju prvim slovom tvojeg imena,što bi kupila?
-Uh, jedino što mi trenutno pada na pamet jesu majice i Martinke, verovatno bih se izguštala u kupovini istih, a onda uložila u medicinu, jer je apsurdno potrošiti toliko novac na odeću.


1.Koji je tvoj najdraži komad šminke koji posjeduješ?
-Teško pitanje, ali moraću da izaberem TooFaced Peach paletu.

2.Koji je tvoj najmanje omiljen komad šminke?
-Ostaću neopredeljena povodo ovog pitanja. zaista nema mnogo šminke, ali sve ono što posedujem, kupila sam ili dobila po preporuci, tako da zaista sve koristim i svime sam zadovoljna.

3.Koji su neki od tvoj holy grail proizvoda?
-Posedujem dva ColorPopova tečna mat ruža i zaista ih obožavam, tako da ću izdvojiti njih. :)

4.Najgori fail u šminkanju mi je bio...
-Kada sam u četvrtom razredu ukrala maminu olovku za oči i probala tako da se iskradem iz kuće i odem na nastavu sa razmazanim očima... Na svu sreću, mama je to primetila, pa me je vratila i skinula mi taj crni užas sa očiju. :D

5.Smatraš li da trošiš previše novaca na šminku?
-Apsolutno ne, jer kao što rekoh imam zaista skromnu kolekciju proizvoda koja se sastoji od nekoliko ruževa (koje retko koristim), jedne kvalitetne palete, beibi pudera, korektora i maskare. Samim tim, jako retko se i šminkam, ali volim da stvari koje u tim trenucima stavljam na lice budu kvalitetne.

6.Postoji li neki proizvod koji svi vole i hvale,ali tebi ne odgovara?
-Nisam neko tko je probao bezbroj proizvoda, pa da može da ima iskustva sa ovim. U većini slučajeva sam se vodila iskustvima devojke koja se na instagramu predstavlja kao Đumbir i do sada se nisam pokajala. :)

7.Da do kraja života možeš koristiti samo jednu marku šminke,koja bi to bila? Zašto?
-Hmm, većina proizvoda koje posedujem pripada TooFaced liniji, pa bih zato izabrala njih.

8.Koji bi proizvod svima preporučila?
-TooFaced Better than Sex maskaru.

9.S kojom bi markom šminke željela ostvariti suradnju čiji bi rezultat bio neki proizvod? Što bi to bilo i koje bi bilo ime?
-Odgovor je ponovo TooFaced, zaista ih obožavam a njihova šminka je sjajna. Ima bi zasigurno bilo Marsyly  :D

10.Opiši nam svoju svakodnevnu makeup rutinu.
-Ne šminkam se svakodnevno, samo za nešto "posebnije" prilike, ali kada to radim onda se moja rutina sastoji iz nanošenja BB kreme, malo korektora za nepravilnosti, maskara i po potrebi neka nežna ili nešto jača senka.


1.Koji je tvoj najdraži komad odjeće?
-Definitivno farmerke.

2.Koji je najskuplji komad odjeće koji posjeduješ?
-Čini mi se da je to moja maturska haljina. :)

3.U kojoj trgovini odjeće nikad ne kupuješ?
-Ranije sam jako volela Zaru, ali nekako sam vremenom razvila odbojnost prema njoj, tako da je uvek izbegavam u širokom luku.


4.Koja je tvoja omiljena trgovina odjeće?
-Definitivno H&M.

5.Koji modni trend prezireš?
-Debele iscrtane obrve, nikako nisam za njih.(p.s.Čini mi se da Marijana nije dobro pročitala pitanje,no nema veze,ispalo je slatko :D!)

6.Koji je najbolji modni trend svih vremena?
-Najviše volim trendove osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, pa neka bude da su to Vans patike (koje nikada ne izlaze iz mode). :D

7.Da ti plate milijun dolara,bi li nosila kombinaciju svu od trapera(traperice,traper jakna,sve u traperu)?
-Volim džins, tako da mi to ne bi bio problem :)

8.Pratiš li modne trendove kod oblačenja i kupovanja odjeće ili više furaš neki svoj stil?
-Što se tiče praćenja trendova, totalni sam outsider, a kako moja mama kaže, kao da živim u 90.-ima. Već duži vremenski period se oblačim u grunge fazonu :)


9.Smatraš li da trošiš previše novaca na odjeću?
-Ne baš, više sam za to da kradem odeću od mame, pa čak i brata. ;)

10.Je li manje stvarno više?
-U mom slučaju jeste, msilim da jedne farmerice ili jednu majicu mogu nositi na stotinu različitih načina. :)


1.Essence ili Catrice?
-Nisam koristila ni jedan ni drugi brend, tako da ostajem neopredljena.

2.Matt ili shimmery?
-Shimmery ;)

3.Maskara ili sjenilo?
-Maskara.

4.Velike usne ili dobre obrve?
-Dobre obrve, nisam neko ko lud za velikim usnama, ali volim kada devojke imaju prirodno lepe obrve. :)

5.Traper ili vojnički uzorak?
-Traper, svakako. :)

6.Cut crease ili smokey eye?
-Cut crease. :)

7.Visoki dečki ili niski dečki?
-Visoki.

8.Instagram ili Blogger?
-Kada bih baš morala da biram rekla bih Instagram, jer na njemu takođe mogu da delim svoje tekstove. :)

9.Uređena kosa ili šminka?
-Svakako uređena kosa, sa šminkom me nećete zateći tako često, a frizru smatram zaista važnim detaljom. :)

10.Crno ili bijelo ?
-Obožavam i jedno i drugo, ai neka bude crno :)


Moj dojam: Marijana je stvarno zanimljiva,jednostavna i drugačija djevojka.Iznimno je dobra i zabavna,a sve to se može vidjeti iz njenih odgovora.Ona nije tipična djevojka,no upravo je zato Marijana s bloga Marsyly.Jer kao i njeno ime-posebna je.


Nadam se da ste uživale u današnjem postu i intervjuu!
Do slijedećeg posta,
DISLAIMER:All the photos and their rights belong to Marijana.

62 komentara:

  1. Koliko ja samo obožavam ove intervjue što radiš sa blogerkama, s a v r š e n o ! Toliko stvari saznam o njima... Marsa je stvarno divna, ima odličan blog i instagram, predobra je osoba! Jedva čekam da vidim sa kim ćeš raditi naredni intervju. :D ♥♥♥

    BTS Life Hacks -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/bts-life-hacks.html
    Kako ustati rano -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/kako-ustati-rano.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Amina!
      Slijedeći intervju je dogovoren,ali bit će malo drugačiji ;)

      Izbriši
  2. Marsa je stvarno divna djevojka i kao što si i sama napisala, posebna *-* Odličan intervju!!
    Novi post -> This is my life

    OdgovoriIzbriši
  3. Isuse ovi intervjui su nešto PERFECT! Svaka čast na ovoj ideji i svemu! Marijana je stvarno divna djevojka i odmah letim na njen blog. <3


    novi post
    https://teenorchild.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  4. Intervju je pree zanimljiv! Zaista sam uzivala citajuci vas!
    Odlican post! ♥ :)


    Novi post -> https://blogvivalavida3.blogspot.rs/2017/08/q-special-for-month-of-our-blog.html

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas zabavan intervju haha. Svideo mi se post jako. Tek sam sada naisla na tvoj blog, i jako mi se dopada. Nadam se da ces pogledati moj - http://mellowcent.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  6. Odličan post, saznala sam dosta toga o njoj, a njezin blog je super! Pitanja su, također, odlična♥

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo je odlično, imala sam istu ideju pre mesec dana, ali nažalost nisam uspela da je realizujem. Drago mi je da ti jesi i da si osvežila blog ovim postom. Odlična pitanja!
    http://miacosa.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  8. Hej draga :)

    Jako mi se sviđaju postovi koje objavljuješ na temu intervjua sa blogerima, mislim da je jako lijepo to što se pomoću intervjua koji ti napraviš i objaviš bolje upoznamo sa kolegama blogerima.
    Sve pohvale za ovu odličnu i jako originalnu ideju.
    Takođe, moram tebe pohvaliti, mogla bi biti odlična novinarka, stvarno imaš dara za to. :)

    Super post, sve pohvale. :)

    PS. Sorry što je prvi komentar obrisan, nešto mi se poremetilo i morala sam ga obrisati. Lapsus :) :D

    https://amaterskaumjetnost.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlican post. Supe su pitanja koja si osmislila. Njeni odgovori su super, dosta toga smo saznali o njoj. Njen blog je divan. ❤❤

    Novi post na mom blogu
    https://smallwomenscorner.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  10. Bilo je pravo zadovoljstvo odgovoriti na ova pitanja❤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilo je pravo zadovoljstvo pisati iz za tebe! ;)

      Izbriši
  11. Veoma interesantan blog, svidja mi se. Odlican post.

    Pracenje za pracenje? :)

    https://alexandarstanisavljevic.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  12. Odličan post uvijek mi je drago čitati intervjue s tvog bloga !
    Samo nastavi !
    http://hisandherway.blogspot.hr/2017/08/school-struggles-giveaway.html <-- INTERNACIONALNI GIVEAWAY

    OdgovoriIzbriši
  13. Pratim dugo Marsu, ali neke pojedinosti o njoj nisam znala, te mi je itekako drago sto si se odlucila pisati o njoj i njenom zivotu, jer je ona inspiracija mnogim blogerima 😁

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Obozavam ovakve tvoje postove! Imas genijalna pitanja i bas se onako raspises, nije nesto kratko, bukvalno svaki detalj izvuces, trebas biti novinar jednog dana haha!

    Darivanje: https://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  15. Divan post! Jako mi se dopadaju kategorije pitanja, mislim da si uspješno obuhvatila sve što bi nas moglo zanimati. Posebno mi se sviđaju odabrane fotke :)
    Želiš li da se međusobno zapratimo ? Svrati: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  16. Marsa je definitivno medju mojim omiljenim, ako ne i omiljena blogerka. Njen stil pisanja i trud koji ulaže u njega, kao i u svoje fotografije i dizajn su nešto što me je i inspirisalo da sama otvorim svoj blog. Jako mi je drago što si napisala ovaj post, zaista sam uživala čitajući Marijanine odgovore. :) <33

    Introverted dreamer

    OdgovoriIzbriši
  17. Divan post,vidi se da si uložila truda u sve ovo a njeni odgovori su odlični.
    Uživala sam čitajući.♥♥

    Bella Place.

    OdgovoriIzbriši
  18. Ovo je odlična ideja, uživala sam čitajiući.
    Pratim te ako želiš uzvrati.

    https://ccaammblog.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  19. Odličan post!Predobar intervju i pitanja!
    Zapratila sam te ako želiš uzvrati.

    http://xdreaannx.blogspot.hr

    OdgovoriIzbriši
  20. Super post, Marsa mi je predraga blogerica! <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    OdgovoriIzbriši
  21. Veoma zanimljiv post. Veoma mi se dopada kao i tvoj blog...ljubac

    Pracenje za pracenje? <3

    https://style-ladies.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  22. Divno!
    Zaista sam uživala u čitanju, Marsa je prekrasna cura, puna inspiracije, definitivno zaslužuje više čitatelja. ♥
    IvaFashionDiary

    OdgovoriIzbriši
  23. Odlican post!
    Da li bi zeljela da se medjusobno zapratimo? Ako da, javi mi u komentarima na mom blogu :)
    www.darijadujovic.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  24. Super intervju! Zanimljiv i interesantan post. :)

    Ako želiš da se zapratimo, javi mi na mom blogu:
    Shoot for the stars

    OdgovoriIzbriši
  25. Divan post! Uzivala sam u citanju.

    Pratim te. Ako zelis uzvrati.
    adellinasworld.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  26. Zanimljiv post :) Zapratila sam tvoj blog,nadam se da ces uzvratiti.
    https://sweet16blackpoetry.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  27. Interesantan post, svidja mi se

    Pracenje za pracenje?

    http://www.alexandarstanisavljevic.com/

    OdgovoriIzbriši

Boucing Smiley Star