ponedjeljak, kolovoza 07, 2017

Coloured Hair Care Routine!

Pozdrav drage moje!

Od mojeg posljednjeg posta o kosi prošlo je dosta vremena.
U međuvremenu obojala sam svoju tamnosmeđu kosu u crnu.
Oduvijek sam mislila da bi mi crna boja bolje pristajala.S obzirom da imam crne obrve i trepavice,nekako mi je bilo nelogično što sam imala smeđu kosu.


My hair journey:

Prije toga svega,za krizmu,odnosno mjesec dana prije nje,sam otišla do svoje frizerke i napravila  crveni ombre.
To je izgledalo ovako.Meni je bio savršen i svima se sviđao.Naime,svo područje koje je crveno,bilo je izblajhano,no ne u bijelo,već u jednu žutkastu boju.I suprotno vašem vjerovanju,nije mi spalilo kosu ili je trajno oštetilo.Moja frizerka koristi boje i blajhove na biljnoj bazi koji nisu toliko štetni.
Kada je došlo vrijeme krizme,boja je već bila malo isprana,no onako kako sam željela.
Isprike mojoj kumi koji su morala izrezati iz slike i na mojoj glupoj faci.
Uglavnom,to je ovako izgledalo nakon mjesec dana.
Nakon tri mjeseca,ostao je narančasti pigment na mojoj kosi,što je s crvenom bojom normalno.

No,nakon što je ljeto prošlo,odlučila sam da ću se obojati nazad u smeđe.
Bojala me moja sestra,koja je frizerka,i zapravo je obojala samo taj dio koji je nekada bio crven.
Tako da sam zapravo imala smeđi ombre na smeđoj kosi i to je nekim čudom vrlo lijepo izgledalo.
Sliku tog ombrea nažalost nemam.
Nakon što je došla nova godina,u siječnju ove godine,obojala sam se u boju koju svi nazivaju plava noć.U suštini to je crna s plavim odsjajem.

*srednji prst nije namijenjen nikome,osim osobi koja je slikala ovu sliku,anyways back to the point*.

Osim ove neke ljubičaste točke,moja kosa tako izgleda danas.Ova crna se ispire zbog tog plavog odsjaja.Ispire se kao ljubičasta boja(I don't know either man) i to traje negdje oko jedan i pol-dva tjedna.Inače na ovoj slici,boja je dosta stara pa zato nema jako plavi odsjaj jer se nažalost isprao.
Volim ovu boju,ima super odsjaj,pogotovo kad je novoobojana.
Nije samo crna,već ima i taj odsjaj i super super je.
No,poanta ovog posta je njega obojane kose.Stoga,u nastavku pokazat ću vam što ja koristim za svoju kosu.
Ako nekoga zanima,koristim ovu boju.


Shampoos and Condiotioners that I use:

Vrlo je važno,ako se bojate da koristite i tome prikladan šampon.Postoje šamponi raznih marki koji su posebno namijenjeni obojenoj kosi.Oni vam neće produžiti boju,u smislu da se neće tako brzo isprati npr.,već će vašoj boji dati života.Primijetila sam da to stvarno koristi kod crvenih nijansi.
Za vas ovdje imam dvije različite marke šampona i regeneratora.
              1.Balea
Kao ajmo reći jeftiniju verziju koju koristim,predstavila bih Baleu.



                     Ovo je dakle šampon.Miriši na šipak i goji bobice.Koristim ga oko mjesec dana i stvarno mi se sviđa.Kosa mi je nakon pranja vrlo mekana i predobro miriši.Čak i podnosi moje masno tjeme.Malo je reći da nije najbolji što se tiče šampona za obojanu kosu,no vrlo istinito radi svoj 'posao'.Daje mojoj kosi onako 'pop of colour' poslije pranja i ona izgleda bolje nakon njega.Dolazi u pakiranju od 300 mL.U kompletu s kurom za obojenu kosu stvarno me oduševio i nastaviti ću ga dalje kupovati sigurno.Još i kad pogledate cijenu koja iznosi mizernih 8,90 ili 9,90 kuna,nisam sigurna točno,onda se stvarno isplati.Znam puno djevojaka koje koriste šampone od Balee i svima je dobar.Naravno,ako imate gustu kosu,vjerojatno vam neće biti dovoljno jak jer je ipak slabiji od recimo Garniera.No,sve u svemu preporučujem.


Ovo je dakle kura za kosu o kojoj sam pričala gore.               To je dvo-minutna kura za kosu.Proces ide da prvo operete kosu,lagano je osušite ručnikom i onda nanesete kuru na kosu(nemojte direktno na tjeme) te ostavite dvije                   minute.Iskreno,ja ju u devedeset posto slučajeva ostavim dulje od dvije minute.Sasvim sam zadovoljna s ovim proizvodom kao i sa šamponom gore.Obavlja svoj posao,lijepo nadopunjuje šampon i divno miriši.Dolazi u pakiranju od 150 mL.Koliko se sjećam cijena mu je ispod deset kuna.Mislim da slično kao i šampon.Također preporučujem!
                               
                                                 2.Dikson                                       


 Ovo je,ajmo reći,skuplja marka od Balee i to dosta skuplja.Moja je sestra u setu dobila šampon,regenerator i arganovo ulje.Cijena seta je bila 150 kuna,ali imajte na umu da je ovo proizvod koji je ona kupila preko svoje šefice u salonu,tako da nisam sigurna koja je cijena u maloprodaji.




Šampon izgleda ovako.Sviđa mi se pakiranje,izgleda vrlo elegantno.Miriši na arganovo ulje,dosta je jak i ostaje u kosi dosta dugo.No,to mi je stvarno odlično jer volim šampone s jakim mirisom.Dolazi u pakiranju od 150 mL.
On stvarno da jedan lijepi 'pop of colour' kosi.Kosa je od njega poput svile i vrlo je poslušna.Uz boju,imam osjećaj da i pomaže vrhovima koji nisu tako grubi nakon pranja.U kombinaciji s maskom i uljem je stvarno fantastično za kosu.
Jedan je od boljih šampona i obožavam ga.Traje otprilike mjesec dana,a uzmite u obzir da ja kosu perem dva puta tjedno ljeti.



                                                                                   
Ovako izgleda maska za kosu.Također ovo zlatno pakiranje,dosta elegantno,sviđa mi se.Dolazi u pakiranju od 250 mL,dakle isto kao šampon.Isto miriši na arganovo ulje što je super.Masku treba staviti nakon pranja šamponom.Ja kosu lagano posušim ručnikom,čisto da mi ne kapa voda i nanesem je svugdje osim na tjeme jer imam masnu kosu.Tako je ostavim pol sata,sat ponekad i više.
Prije nego što je isperem,pročešljam kosu češljem.Znam,znam to nije dobro,ali ako idete lagano od vrhova ka tjemenu,ne vjerujem da ćete napraviti štetu.Uglavnom,kosa je od nje glatka,fina i mekana.Boja,također izgleda puno bolje.
No,imajte na umu,da i sa šamponom od Balee i od Diksona ako vam je kosa skroz isprana(tipa narančasta,a bila je crvena) neće vam previše pomoći.





Ulje izgleda ovako.To je dakle,arganovo ulje koje je fantastično.Imala sam ulja od argana i prije i obožavam ih.Savršeno miriše,kosa lijepo svijetli od njega.Važno je samo ne aplicirati previše i ne aplicirati na tjeme.Jedna 'pumpica' je čisto dovoljna.Jer sve više od toga se neće baš upiti i kosa će vam izgledati masno što je suprotno od onoga što želite.S uljem je potrebno malo dulje korištenje kako bi vidjele rezultate u smislu mekših vrhova.Da vam budem iskrena,ne znam koliko pomaže vezano uz boju,ali ovako je super i hranjivo za kosu.
Vjerujem da bi i obično arganovo ulje poslužilo.
Dolazi u pakiranju od 100 mL što je zapravo dosta za ulje.Zajedno sa šamponom i maskom stvarno mislim da vrijede 150 kuna koje je moja sestra platila.Opet kažem,ne znam koliko bi došlo u maloprodaji ili ga uopće ima u maloprodaji.No,probajte pitati svoju frizerku pa da naručite preko nje.
Prije nanošenja arganovog ulja
Poslije nanošenja arganovog ulja
               



Slijedeća stvar koju koristim u svojoj rutini je ovaj Glissov sprej koji je zapravo regenerator u spreju također za obojenu kosu.Njega više koristim kada mi je kosa 'frizzy' pa ju on smiri bolje nego recimo voda jer je teži od vode.
Kosa će vam od ovoga mirisati fantastično.Koristim ga svaki dan,što možda i nije poanta toga,no jedno vrijeme kada mi se nije dao stavljati regenerator koristila sam ovo i također mi je lijepo čuvao boju.
Trenutno ga zapravo ne koristim jer sam ga potrošila,no definitivno ću ga kupiti u slijedećoj posjet drogeriji.
Cijena mu je 21,90 kuna,ali stvarno vrijedi tih novaca.











Eto drage moje!
To je sve za ovaj post i to je sve iz moje rutine.
Nadam se da vam se ovaj post svidio.
I imajte na umu da morate probati šampon da biste znale odgovara li vam jer svi smo različiti i imamo različite kose.
No,ukoliko imate obojenu kosu definitivno vam preporučujem šampon za obojenu kosu.Ne moraju biti točno ovi,recimo i Garnier i Shauma imaju svoju,također odličnu,liniju.
Do slijedećeg posta.




31 komentar:

  1. Veoma interesantan post, draga! Zanimljivu rutinu imas, totalnu razlicitu mojoj ali mi se jako dopada. I ja sam sklona eksperimentisanju s bojama kose i moram reci da mi se jako dopada tvoja sadasnja boja.Sjajn post!

    Visit me, Gothic

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobar post! Svidja mi se tvoj crveni ombre.
    Beba Gottel

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja bih volela da napravim crvene ili plave (žute) ombre, ali pošto se bojim da crveno ne bi išlo na moju nijansu smeđe kose možda bih ipak samo jedan-dva pramena crvena. Ti si zaista eksperimentisala sa svojom kosom i daa, ti si imala hrabrosti za to za razliku od nekih (mene).. :D
    Nisam nikad farbala kosu tako da ne koristim ni jedan od tih proizvoda sem Glisa (koji nije bio za obojenu kosu, naravno) :D
    Odličan post!

    milicaimp.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Milice! :)
      Jednom se živi.Crvena se boje ispere i lako popravi.Go for it. ;)

      Izbriši
  4. Ja se nisam nikada farbala niti radila ombre madabih volela jednog dana!!Jako dobar post :)
    Srecno u daljem blogovanju!

    10 great ways to start your day,prvi post je na blogu ---> livelaughloveblogg.blogspot.com
    Nova sam u blogovanju i bila bih mnogo zahvala ako bi mi ostavila neki komentar ili savet na postu...Hvala u svakom slucaju <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Anastasija. :)
      I naravno da budem pogledala!

      Izbriši
  5. Super post. Ja vec dugo razmisljam da se ofarbam u crno, ali nisam sigurno kako ce to izgledati na meni.

    Novi post na mom bloguuu ---->
    https://smallwomenscorner.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sanjo! :)
      Sigurna sam da postoji ona boja koja se skroz ispere nakon dva-tri pranja pa pogledaj ima li crna nijansa.Čisto da vidiš!

      Izbriši
  6. Općenito ja se nikad nisam farbala, ali volim vidjeti na drugima tu crnu boju sa plavim odsjajom, prefora mi je.. Super post draga, nadam se da će nekome biti od koristi, a ja ako se ikad budem farbala imaću na umu ove tvoje savjete❤

    messy hair and hot coffee 

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan post, crvene ombre izgledaju super! Nemam ofarbanu kosu, ali su ovi proizvodi jako zanimljivi☺♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan post. Nikada se nisam farbala, ali ako se ikada budem farbala biće to crna sa plavim odsjajem ili onako pepeljasta. Tada ću se zasigurno vratiti na ovaj post!
    https://miacosa.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Mia!
      Definitivno probaj,jednom se živi! :)

      Izbriši
  9. Odlična post draga. I ja sam se farbala u ombre ali su mi ombre tj blajhani deo užasno oštetio kosu. Ja sam veoma dugo razmišljala o toj crnoj sa plavim odsjajem ali se predomišljam jer želim samo crnu zbog tog plavog odsjeja jer mi u suprotnom crna ne stoji. ♥♥
    Crvena kosa ti je odlično stajala ♥

    Die with memories,not dreams

    OdgovoriIzbriši
  10. Kosa ti je predivna! Ja se još uvijek nisam farbala ali sam sigurna da će mi ovaj post nekad koristiti. Odlično si ga napisala, vrlo profesionalno i originalno! ♥♥♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  11. I love russian cosmetics. They are best for my damaged hair!

    I hope that you visit my blog and maybe stay for longer!
    spiked-soul.blogspot.com

    Like Spiked Soul on FACEBOOK


    Kisses
    Elwira Charmuszko

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlican post! Svidjaju mi se sve boje, posebno crvene ombre :)
    follow for follow? ♥
    Pratim te


    https://blogvivalavida3.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  13. Hej draga,

    Hvala ti na komentaru koji si ostavila na mom blogu, mnogo mi znači.

    Tvoj post mi se mnogo sviđa, jako je zanimljiv i prije svega koristan. Moram ti reći da mi se mnogo sviđa kako su ti stojale crvene ombre, mada ti je i sadašnja boja sobe jako dobra. Najbitnije je da je kosa zdrava.
    Odličan post, svaka čast.
    Pratim te. :)

    https://amaterskaumjetnost.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši
  14. Odlican post,bas mi se dopada crveni ombre!


    Recenzija->vjovana2.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Onaj crveni ombre je fantastican. Htela sam jedno vreme takvu kosu, ali kada sam pokazala mami bila je u fazonu 'ne, ne i ne, skloni to'. Tako da... da. Inace super post.
    Pogledaj moj blog ako zelis http://mellowcent.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši

Boucing Smiley Star