petak, kolovoza 29, 2014

Prvi dan škole i malo savjeta za ostale!

Hej :-)
Već brojimo zadnje dane i sate slobode.Nova školska godina je na pragu.Nakon punjenja baterija,vrijeme je da se 'bacimo' na organizaciju kako bi školski dani bili manje bolni.
Danas vam donosim opet jedan post o školi,ali smatram da je u novu školsku godinu najbolje uči organiziran i pun ideja.
Prvi dan škole
Svi me često na Ask-u pitaju što obući,kako se ponašati i još mnogo sličnih pitanja..
Pa danas sam tu da vam odgovorim na neka.
Što obući?
Rekla sam mnogo škola nije modna pista.Obucite se normalno.Bez nekakvog posebnog sređivanja.U redu je pokazati novu majicu,hlače,tenesice ili što već,ali ne morate izgledati kao da idete na modnu reviju.
Gledajte po vremenu.Da ukoliko bude vruće da obučete neke kraće hlače koje idu do ispod koljena i majicu na kratke rukave.Gore možete 'nabaciti' neku traper ili običnu malo ljetniju jaknu.Što se tiče obuće najbolje da obučete starke,Vansice ili neku malo laganiju tenesicu.Možete i balerinke,ali japankama i sandalama mjesto je u ormaru.Lijepo je to,ali u školu idete učiti.


Ukoliko će biti hladnije traperice su legendarne.Međutim ako ne volite traperice ili ih jednostavno ne želite odjenuti možete uzeti hlače u boji ili tajice.Mislim da neće biti toliko hladno da će vam majice dugih rukava biti potrebne.Stoga uzmite neku kratkih rukava i gore nabacite neku laganiju vesticu.Nemojte komplicirati.
Također možete obuti starke ili nešto laganije pod uvjetom da neće biti kiše,iako mislim da su klasične tenesice najbolja opcija.

Kako se ponašati?
Ne znam zašto svi misle da se prvi dan škole treba posebno ponašati ili slično.Budite ona osoba koja jeste.
Što ne znači da prvi dan počinjete s onim osnovnoškolskim svađama.Budite normalni sa smiješkom na licu.
Ne morate svaki dan dolaziti u školu čangrizavi!
No prvi dan srednje škole,sasvim je novo poglavlje.
Prvi dojam mnogo je važan i samo se jednom ostavlja.Sigurno ne želite da ostali pomisle da ste pomalo umišljeni,zar ne? Iako je srednja škola drukčija i nema osnovnoškolskih gluposti.Prvi dojam je nešto što svi doživimo i ponekad osobu pamtimo po tome.
Znači važno je da budeš otvorena za nove stvari,prijateljstva i društvo.
Smijte se.To je najvažnije i ima efekti opijuma.Ljudi vam žele prići ili budu veseli samo zato što su taj dan vidjeli nečiji iskreni smijeh.Recimo ako u hodniku vidite neku osobu koja je pomalo tužna,nasmiješite im se.Ne brinite što će drugi misliti.Namjera je važna i osjećat ćete se bolje.Puno bolje.


Imate loš dan? Ljuti ste na sve?
To je sasvim pogrešno.Okej,ajmo sada priznati da kada smo ljuti ponekad psujemo ponekad se 'istresemo' na nevinoj osobi.Prije svoje ljutnje stavite si da oni nisu krivi za vašu 'nesreću'.Ako vam netko pokuša pomoći,ne odbijajte ih.Htjeli su napraviti nešto lijepo za vas.
Na taj način se gubi puno prijatelja.Budite veseli.Potrebno je mnogo više mišića da se naljutite nego da se nasmijete!
Ostali dani škole
Mislim da smo oko prva dva tjedna nakon početka škole svi veseli i sretni,ali poslije njih počinje 'pakao' i opet se pitate kada će vikend ili nadolazeći praznici napokon.
Većinom je to rezultat toga što imate puno testova,odgovaranja i slično.
Škola će vam biti puno ljepše mjesto,ako redovito učite.Već sam se u prijašnjim postovima dotakla te teme,ali evo opet ću.Dovoljno vam je doslovno sat vremena da malo ponovite naučenu lekciju u školi i sprečite daljnje neugodnosti.To je obveza i nešto što uopće nije teško.Iskreno što biste radili tih sat vremena? Vjerojatno 'visili' pred televizorom ili 'ubijali' vrijeme pred laptopom.
Škola je odgovornost,u njoj učite i radne navike.Znači što kvalitetnije učite vaše će radne navike s vremenom biti bolje i lakše.
Organizacija?
Organizacija je veoma važna.Ja osobno nisam previše organizirana,ali uz malo toga uspijevam sve stići na vrijeme.Planeri ili obične bilježnice su vam najbolji prijatelji.
U njih zapisujte nadolazeće testove,sastavke ili eseje koje morate napisati ii slično.Nakon nekog vremena steći ćete naviku da svaki dan poslije škole zavirite u tu bilježnicu.
Školska torba? Torba je nešto poput spremišta.U njoj možete držati doslovno sve!
Hmm,ovisno o veličini.Zato ja više volim one s dva-tri pretinca.
Dok sam bila u nižim razredima često sam zaboravljala bilježnice.Ne znam zašto ni kako,ali to je bilo apsurdno.Zato sam došla na rješenje da sam sve bilježnice za sve predmete držala u torbi.Međutim to je bilo privremeno rješenje.Sada pazim na bilježnice jer su važne,mada se zna dogoditi da zaboravim koji put ponijeti.
Pernice?
Znači pernice.U njima držim mnogo stvari,a i na kraju uvijek ja potrpam one papiriće pune poruka koje kruže po razredu,jer uvijek imam najveću pernicu.
Bolje je da si kupite veću jer stane vam više toga i nije sve stisnuto.Također unutra savljam određene podsjetnike.Tipa za test,odgovaranje,sastanke i slično..

Ključ za dobre dane u škole jest kvalitetno spavanje.Prosječna duljina spavanja bi trebala biti osam do devet sati.Sve ispod toga i iznad iscrpljuje tijelo.
Petkom i subotom ostanite dulje budni,ali tijekom škole idite spavati u devet,pola deset.Tako je najzdravije,ujutro ćete biti odmorni i imat ćete više energije.

S ovime zatvaram ovu temu.

*Obavijest*
Kako počinje škola (-.-) neću moći postavljati toliko često.
Pa raspored će ići ovako:
Dva posta do tri tjedno.
Vjerojatno će biti srijedom i subotom,možda i ponedjeljkom ukoliko stignem.
Sve ovisi.

Toliko za sada..
Do slijedećeg posta,pozdrav!


Nema komentara:

Objavi komentar

Boucing Smiley Star