petak, rujna 05, 2014

Malo o sklapanju prijateljstva.

Hej :)
Danas ću pisati o traženoj temi.Prijateljstvo.Danas kada pomislite pravih je prijatelja malo.Svi glume i prave se.No recimo ukoliko krećete u srednju školu,evo par savjeta kako se sprijateljiti na pravi način.!

1.BEZ GLUME!
Okej,ovo će biti malo tema za srednjoškolce,ali ako ste novi u školi poslužit će vam savjeti u tu svrhu.
Znači nemojte si ispočetka graditi loš imidž.Nemojte se praviti važni ili slično.Bez nekakvog posebnog sređivanja.U redu je brinuti se za sebe,ali nekakva posebna šminka nije potrebna.Ljudi vole jednostavnost i ležernost. Nije bitno želite li se sprijateljiti s muškom ili ženskom osobom.Pravila ostaju ista.
2.OSMIJEH? NAJVEĆI MOGUĆI!
Već sam i pisala o osmijehu i njegovom posebnom učinkom.Svi vole vedre i nasmijane osobe.Nema potrebe da glumite 'usamljenu darkericu'.Veća je šansa da ćete naći prijatelja.Iako je srednja škola malo ozbiljnija i ako će te se smijati kao ludi po hodniku moožda neće imati najzdravije mišljenje o vama.Polako,ali umjereno!
3.POZOVITE NEKOGA VAN!
Ovo je ključna točka i kojoj vam se osoba dovoljno svidjela da odete s njom poslije škole na sladoled.
To je znak pristojnosti i zapamtite niste jednini koji je nov u školi.Odvažite se!
I njima je sve novo sigurno će biti oduševljeni i još kad dodate sladoled,mislim tko vas ne bi volio?


4.LIJEPO PONAŠANJE!
Ponašanje je ne samo odraz odgoja već i odraz vas i vaše osobnosti.Budite prije svega pristojni kako i prema učenicima tako i prema nastavnicima.Nastavnici obožavaju pristojne i točne osobe.A i drugi vole vidjeti kako barem netko danas ima manire.Kada vas neko zatraži za olovku ili papir,da mu posudite nešto definitivno biste trebali,osim ako nemate dvije.Jer ipak trebate i vi olovku.
No isprika je uvijek tu i sumnjam da će se naljutiti.
No,no sad u trgovinu i kupi dosta olovaka.;-)

5.MEĐUSOBNO POMAGANJE
Okej,čim kažem ovo pomislim na prepisivanje,ali zapravo ne mislim na to.Iako je i to timski rad,ali nastavnici kao nastavnici ne daju nam da surađujemo,ali to je sasvim druga tema.
Sigurna sam da vam neki predmet ide dobro.Ako vidite nekog da se muči,na odmoru mu slobodno ponudite da se nađete pa da mu malo objasnite.Skroz normalan čin,ali ta će vam osoba to pamtiti i ostat ćete u dobrom sjećanju.Isto tako nemojte se plašiti pitati za to.Jer nije sramota pitati,već sramota je ne znati,a ne pitati.
*cheers to teenage memories*





Pa evo par od mnoštva savjeta.Nadam se da ćete shvatiti kako da ih iskoristite.
No u ponedjeljak krećemo u školu(-.-)
Iako su neki krenuli,želim poželjeti svima sretan prvi dan srednje škole.Ne brinite se preživjet ćete,a svim osnovnoškolcima kao i ja želim poželjeti sretno vraćanje u pakao osnovne škole.hahahah malo se šalim,ali eto.
Ahh trenutak šutnje...

I da u nedjelju ne ide novi post zato što moram sve do kraja spremiti za školu,a i pomoći sestri koja ide u dom(yes!) tako da ću biti zauzeta :-)



Do slijedećeg posta...

2 komentara:

Boucing Smiley Star