utorak, kolovoza 30, 2016

Summer Favourites & Essentials (And Some All Year Round Essentials)

Pozdrav drage moje !
Danas vam nakon dva posta iz BTSWA(BTS Tag i Supplies Haul ) serije donosim jedan post koji je više beauty vezan post koje obožavam pisati.U ovom slučaju to su neki omiljeni proizvodi ovog ljeta jer posljednji takav post je bio November and December Favourites koji je bio rekla bih prvi od boljih postova na ovome blogu,iako je između toga bilo lapsusa no back to the point.
Dakle,odvojila sam pa rekla bih podosta proizvoda koji su mi stvarno favoriti ovog ljeta,a neki od njih su mi hajmo reći 'must-have' proizvodi tijekom cijele godine,ne samo ljeta.
Pa krenimo !


Balea Lippenbutter
Da budem iskrena,nemam pojma kaj je ovo točno,vjerojatno nekakav 'maslac' za usne(znam da zvuči jako čudno),ali daleko je od toga.Naime ovo sam kupila jer sam izgubila labelo (surprise,surprise) i odlučila sam uzeti ovo okruglo za razliku od klasičnog pakiranja nekog labela jer ih uvijek,ali baš uvijek izgubim.Dakle,ovaj miriš na limun i još nešto,ali mene podsjeća na jedan limunov kolač i ima takav okus.(Nije da ga jedem,ali jednostavno to osjetite.) No,nisam ljubitelj stalnog stavljanja labela,a ovo nije ni higijenski jer se stavlja rukama,a nekada nisam u mogućnosti oprati ih pa ga ja navečer baš kad idem spavati,nakon što budem na mobitelu tri sata,stavim jedan deblji sloj na usne i ostavim da se upije preko noći.Ne mogu vam reći da će vam se usne magično popraviti od toga,ako su vam jako suhe ili osjetljive tu je melem najbolje rješenje,ali ovo labelo (hajmo ga tako zvati) je jako dobro za neku basic hidratizaciju usana.
Cijena mu je 13,28 kuna u Dm-u.




Syoss šampon za kosu 5 in 1
Ovo je dakle,jedan syossov šampon i to onaj 5 u jedan ili kako ga ja zovem ljubičasti šampon(nije za sivu kosu).Ne sjećam se,jesam li ga spomenula na blogu,ali njega sam prvi put probala za dan žena (o.O) iako nisam sigurna( i koristila sam ga većinu ljeta).No,tada sam se oduševila jer iako je to šampon za tanku,suhu kosu,sve što hvala Bogu,moja kosa nije on je meni ostavio odličan prvi dojam ! Kada sam ga potrošila kupila sam jedan zeleni,također Syossov,za masnu kosu koja se peruta i taj mi je bio odličan,ali ipak sam odlučila kupiti ovaj jer je nekako bolji za moju kosu što mi nema logike,ali eto.Uglavnom,divan šampon i još divniji miris(znate onaj moj problem) i meni definitivno vrijedi.
Konkretno u Bipi ima za kupiti veće pakiranje od 500 ml,ali ja sam ovoga kupila u Dm-u (300  ml) i koštao je oko dvadeset kuna.




Amalfi mlijeko za tijelo
Kupila sam ovo mlijeko za tijelo još jednom jer je to moj apsolutni favorit što se tiče mlijeka za tijelo.Vrlo je jeftin,dolazi u puno mirisa i stvarno,stvarno je dobar.Konkretno,ne koristim ga toliko za tijelo,koliko za noge poslije brijanja.Pošto je ljeto pa noge brijem svaki dan ovo mi je bio jedan veliki must-have ,ali i ogroman favorit.Trenutno,ovaj kojeg imam je s aloe verom,ali ima još stvarno puno mirisa od kokosa do maslinovog ulja tako da ono svakome svoje.
Vjerujem da košta oko desetak kuna.Doista,neke cijene su mi skroz u magli,a nemam račune tako da ubuduće ću ih čuvati.Kupljeno je u Offertissimi.



Malizia pjena za tuširanje
Ovo je dakle pjena za tuširanje(stvarno Anita ?) i uglavnom pitate se koji je razlog moje kupnje ? Predobro miriši.Znači borovnica i mošus,ja sam se onesvijestila kada sam to pomirišala u trgovini.Ja kad dođem u dio gdje su stvari za kupanje ili sanitarije meni je to raj,ali konkretno ovo sam tek nedavno kupila i to za dom jer je bočica mala i kompaktna,ali kada sam pomirišala kupila sam više bočica i naravno počela ih koristiti.
Inače,nemam sad neku naviku da ću koristiti samo Dove,Nivea ili kakve već pjene/gelove za tuširanje zato što,koliko god one dobre bile,skupe su ponekad,a ne želim baš previše plaćati ime.
Dakle,uvijek kupujem svakakve gelove za tuširanje i većinom je to zbog mirisa.
Ova posebna je kupljena u Diskontu,kako mi to zovemo,nisam sigurna za baš puno ime,ali to je jedna trgovina iz Srbije,vjerujem.Tamo je sve toliko jeftino,da ne možeš povjerovati.Ovu pjenu sam platila oko 5-6 kuna što uopće nije puno.
I da ako želite kupiti neki gel/pjenu za tuširanje,a da miris dugo ostane ili da se barem osjeti,uvijek kupite one s mirisom oceana(mora,idk.) i one koji miriše toliko jako da vam zapravo i smrde.Takvi mirisi najdulje ostaju.



Dontodent kaladont
Ovaj je kaladont meni jednostavno odličan.Ostavlja jako dobar after taste u ustima i ne peče koliko je jak.Iako smatram da su ove 'poznatije' marke zubnih pasta također odlične,ne tražim previše u kaladontu i meni je ovaj sasvim super.Nemam bolesne ili pretjerano žute zube,hvala Bogu,tako da mi treba basic zubna pasta koja je prosječna.Ukoliko perete zube ujutro i navečer,to će vam biti dovoljno za bjelinu.Ova je 'samo za odrasle',ali vjerujem da to znači da je za trajne zube,ne mliječne.Također ima i 'obična' verzija ove paste bez nekih posebnih dodataka.
Pitate se zašto ti je ovo favorit ? Well,zato što sam ovu pastu tek otkrila ljetos i to je to.Malo čudno znam,ali eto.I naravno kaladont mi je favorit cijele godine..
Dakle,ovaj kaladont je kupljen u Dm-u za dvanaestak kuna.


           

Tenera baby puder
Slijedeći moj ljetni favorit jest ovaj baby puder.Naime,ne koristim ga za bebu,jer ju nemam.*čudna tišina* već sam kupila baby puder jer sam pročitala kako se s njime može setirati puder ili korektor.I ja naravno bila sam ja i kupila ovaj baby puder i odlučila sam da je stvarno odličan za tu svrhu.Dakle,koristite ga kao bijeli puder.Možete ga koristiti i za 'pečenje' lica,što je super jer na to ode dosta proizvoda,a puder u kamenu nije baš najjeftinija stvar na svijetu.Također vrlo je lagan na licu i dosta prirodno izgleda.Nije savršen i baš je zato odličan.Pogotovo preko ljeta kada i dođe prilika da nosim šminku,što je vrlo rijetko,jer ne volim je nositi ljeti.
Također ovo je odlično rješenje ako ne znate koji puder u kamenu kupiti ili ako ste na budžetu.
Ovaj je puder kupljen također u Diskontu,kao i pjena za tuširanje,a koštao je oko pet kuna.



Fa Dry Protect Deodorant
Ovo je dakle dezodorans koji nije moj 'klasični'.Inače koristim Rexonu koja mi je apsolutno fantastična,ali moja mama je kupila ovaj i jedan drugi prilikom neke akcije u Dm-u gdje za dva proizvoda(ova dezodoransa) dobijete sat što je prilično dobra ponuda.Prvo fantastično miriši.Ime ovoga je 'Linen Touch',a drugi kojeg nisam uslikala je ljubičasti i vjerujem da se zove 'Cotton Mist',ali također dobro miriši.Nemam previše za reći o ovome proizvodu.Radi ono što treba raditi i ja sam zadovoljna i mirišem lijepo.
Cijena jednog ovo dezodoransa ispod dvadeset kuna,nisam sigurna koliko točno.


Cathrine Arley Silky Touch Cream Compact Powder
Dakle ovo je hajmo reći puder koji nije u klasičnom pakiranju kao i drugi već je u ovom pakiranju klasičnih pudera u kamenu,mogli bismo reći.Ja sam ovim proizvodom oduševljena i ne mogu preći koliko je on dobar.Sama,koristim ga kao korektor za podočnjake,ali i na t zoni te ostalim stvarima koje su krive na mojem licu.Rekla sam 'hajmo reći puder' jer mi nema konzistenciju pudera već je gušći.Predivno se nanosi i moja je nijansa 12 jedna svjetla,ali ne blijeda nijansa i savršeno mi odgovara.Naime,imam problem pri nalaženju prave nijanse i ovaj je puder zapravo kupljen iz znatiželje.No,on je toliko lagan,toliko dobar i ima vrlo dobru pokrivnu moć,a odlično se i slaže s drugim bojama poput crvene(color correcting).Vrlo ga je lako razmazati,a dođe i sa ovom malom spužvicom s kojom ga je još lakše nanijeti.Sve pohvale imam za ovaj proizvod.
Catherine Arley ima također i odlična mono sjenila i to je turska marka ako koga zanima.
Kupljen je u mojoj predragoj Offertissimi i koštao je oko dvadesetak kuna.







Essence tekući ruž
Jedna od mojih omiljenih marki jest Essence !
Ovo je dakle tekući ruž o kojem se dosta govori i u većini slučajeva hvali.Kod mene je vrlo rijetko pronaći proizvod za usne jer ih uglavnom i ne koristim.No,ovo je roza nijansa od četiri ponuđene,koliko ih je bilo kada sam zadnji put gledala.Također,Catrice praktički ima iste ruževe i vrlo slične,pa skoro iste nijanse.No,ne znam tko je tu koga kopirao.
Dakle,on je toliko lagan,nije jako ljepljiv iako možda tako izgleda,dosta je pigmentiran i uz malo vještine vrlo se lijepo nanese.Jedan ruž savršen za ljeto.No,ponesite ga sa sobom jer vjerujem da ćete ga morati popravljati.Nije on sad nešto posebno,jedan sasvim prosječan ruž.
Kupljen je u Dm-u za dvadesetak kuna.Vjerujem da su u tom rangu cijene Catrice-ovi,ali ne znam kakvi su ti.



Essence kajal olovka za oči
Ovo je moj,valjda,vječni favorit.Inače,koristim ga za obrve i ne usudim se kupiti crnu olovku za obrve,ne znam zašto,ali budem.Odlična je i za oči naravno ! S njome se da vrlo lijepo raditi i nije previše kremasta,a opet nije ni previše tvrda,taman dovoljno.Dosta je pigmentirana,nisam sigurna je li je to stvar zbog boje ili su već sve takve jer imam bijelu i ona je prosječno pigmentirana.Nijansa je 01 black,ali nije ju tako teško uočiti.
Cijena ove olovke je oko devet kuna i kupljena je u Dm-u.


Pinceta za obrve
Ovo je pinceta za obrve iz Dm-a.Kao što vidite na slikama vrlo je lijepe boje,ali i ovi krakovi(?) su vrlo tanki što je meni najvažnije za čupanje obrva.Favorit mi je to cijele godine,ali i ljetni jer uvijek pazim na svoje obrve.I smatram da i ovo može biti favorit.Eyebrow game needs to be strong.
Vjerujem da su koštale oko dvadeset dvije kune i imate ih tako gdje su uglavnom i četkice za šminku i ostale male stvarčice.Zapravo,zanemarite to.Ne znam kako je raspoređen Dm-u vašem gradu.



Essence šiljilo
Ovo je dakle,šiljilo za olovke za oči,obrve,usne..Za sve što se može šiljiti valjda.Kao što vidite ima dvije rupice,jednu veću i jednu manju.Ovisno o veličine olovke ili recimo korektora u olovci.Ovo mi je favorit cijele godine jer stalno koristim olovku za obrve i to nije dobro ako nije našiljena.Tako da ako ovo nemate ili vam nije favorit,neka postane.Ne mora to biti Essencov,zgodni su i oni koji su kao poklopac i šiljilo u jednom.Ali uglavnom,nekad sam znala koristiti obično šiljilo za olovke i upropastite si i šiljilo i olovku.Tako da,ovo je i ljetni favorit jer sam konkretno ovog kupila početkom ljeta.
Koštao je oko devet kuna u Dm-u.






Eto drage moje !
To bi bilo sve za ovaj post.Nadam se da ste uživali u ovom postu i da ste ga pročitali do kraja.
U slijedećim danima planiram izbaciti neke BTSWA postove,ali nakon toga vraćamo se 'klasičnim' postovima na ovom blogu.Naime,krećem u srednju školu,ali idem u dom pa ćemo vidjeti kako će objave postova teći,no ja ću se potruditi da ih izbacujem i dalje !
Možete me pronaći na mojem ASK.FM profilu gdje se bavim savjetima.
Ostale društvene mreže gdje me možete kontaktirati:
INSTAGRAM-@selenophile___ (tri donje crtice)
TWITTER-@selenophile007                                 
  WEHEARTIT-@IAmStillSmiling                           
Email: uniqueandbeautifulforme@gmail.com  
Naravno ostavite mi svoje mišljenje u komentarima.Zapratite me naravno i napišite i to u komentarima te ostavite link svojeg bloga,uzvratit ću vam. :) 
Disclaimer:I own every picture I've used in this post.All rights go to me.Please do not copy for your purpose whatever that may be.
Do slijedećeg posta,



22 komentara:

  1. Imamo isti rezac, ha! :D
    Inace nista od gorenavedenog, osim rezaca, nisam koristila :P
    Teen Queen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A eto super !
      Šteta,preporučila bih ti sve od navedenog. :)

      Izbriši
  2. Nisam probala nijedan od navedenih proizvoda,jer se preko ljeta ne šminkam mnogo, ali čine se kao dobri proizvodi. Btw fotke su ti super ispale

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ne šminkam se ni ja ! Haha,rijetki su dani,ne izgledam baš previše kao čovjek (?),ali eto ipak imam nekoliko favorita koji su šminka.Hvala ti puno ! :)

      Izbriši
  3. Sjajan post!Probala sam Malizia kupku i dobra je!Planirala sam kupim ovaj tecni ruz,ali kada sam juce otisla da kupim vise nisi imali!
    jovanaslife.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti !
      Da ! Ma divna je i ima toliko mirisa,definitivno ću da kupim još neki miris.Šteta ! A bit će ga već jednom sigurna sam :)

      Izbriši
  4. Divan post!Proizvodi su bas zanimljivi! :)

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  5. Wonderful post my dear
    God job
    What do you think about follow each other?
    Just start and let me know i do the same
    Kisses from
    Mayses Modamour

    OdgovoriIzbriši
  6. Divan post, draga. Prvi put sam na tvom blogu i moram priznati da sam odusevljena - tvojim pisanjem, fotografijama (cime fotografises?) i izgledom, bas je uredjen sa ukusom. Ime ti je divno, svaka cast na tome. Lijepi favoriti, mislim da cu kupim ovaj balea lip buttter i tekući ruž. Ni ja nisam ljubitelj labela koja se nanose prstima, ali stavljam ih uveče, a preko dana izvedem neku akrobaciju sa usnama da ga stavim kao eos npr, hahah. Hvala na preporukama :) Clan sam tvog bloga jer to definitivno zasluzujes. Mnooogo bi mi znacilo da pogledas moj blog i kazes mi sta mislis ♥ Klik na ime ----> Simona's diary Uclani se ako ti se dopadnu moji postovi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na svemu i ovome divnome komentaru !
      Slikam sa svojim fotoaparatom marka mu je Kodak,ali ne znam točno model.Znam samo da ima jako dobar fokus pa ga zato koristim jer mi je to potrebno ! Hvala ti mnogo i što si se učlanila i primijetila moj trud za ovaj blog !
      Definitivno ću pogledati tvoj blog ! :)

      Izbriši
  7. Predivan post, oduševio me tvoj izgled i dizajn bloga. Baš se vidi da se iskreno trudiš oko bloga, odmah sam se učlanila 😊❤️

    Pogledaj moj novi post: http://blogbysanja.blogspot.com/2016/09/zaful-review.html

    OdgovoriIzbriši
  8. Super su proizvodi a najviše želim probati ovaj syoss šampon duže vrijeme, pa ću ga uskoro kupiti jer čitam samo riječi hvale o njemu. Učlanjena sam na tvoj blog, pa ako želiš, uzvrati. <3
    http://lillysecret.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma divni su ! I vrlo lijepo miriše uz to ! Stvarno su dobri šamponi,meni malo kraće traju,odnosno moram prati kosu svaka tri dana jer imam masnu kosu,a miris je stvarno postojan ! Ja još i perem kosu hladnom vodom i to uz šampon=divota !
      Hvala ti na komentaru draga :)

      Izbriši
  9. Mnogoo volim Malizia kupke.Prelepo mirisu :D

    Ukoliko zelis da se pratimo, javi se na mom blogu
    xoxo

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ih stvarno otkrila tek ovo ljeto i DIVNE su,a tako jeftine !
      Hvala ti na komentaru :)

      Izbriši
  10. Super je post. Od navedenih proizvoda koristimo istu pastu za zube, znači ta pasta je život i dezadorans. Poseti moj blog, nova sam https://kikaa99.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divna je baš,a dezodorans,iako sam ga koristila ovo ljeto,rekla bih da nije baš kad se previše znojiš.Za to je recimo Rexona zakon i Biblija,no Fa,vjerujem da će biti tip-top za zimu ! Hvala ti na komentaru ! :)
      Uniquisi ♥

      Izbriši
  11. Post je divan! <3

    anastasjastyles.blogspot.ba <----------------- novi post

    OdgovoriIzbriši

Boucing Smiley Star