ponedjeljak, ožujka 28, 2016

Interviews With Bloggers : Featuring Anja Minić

Pozdrav ljudi!
Danas vam donosim jedan novi post zbog kojeg sam jako uzbuđena.
Naime,ovo je jedna ideja koja je u mojoj glavi,dugo dugo,ali tek sam ju nedavno uspjela prenijeti na papir.Dakle,zamolila sam Anju putem e-maila za suradnju i ona je naravno,dušica kakva jeste,pristala.
Iako,ona nije bila prva blogerica kojoj sam predložila ovaj collab koji se vjerojatno izjalovio zbog moje nespremnosti,definitivno ne žalim.
Dakle,nadam se da će ovo biti jedna mini serija postova,ukoliko u nadolazećem vremenu kontaktiram još neke moje najdraže blogerice.
Nadam se da će vam se ovaj post svidjeti koliko su se meni svidjeli Anjini odgovori jer je ta djevojka jednostavno fantastična i toliko divna da tu razmjera nema.



Ukoliko ne znate tko je Anja,to je u redu,samo ste živjeli pod kamenom..Malo se šalim,ali ona je jedna blogerica koja dolazi iz Srbije.Ona je ovdje dosta dugo,naime imala je jedan divan Ask,ali je zbog okolnosti bila prisiljena deaktivirati ga,te sada vodi samo blog,koji je poput nje,fantastičan.
Anja je veliki knjiški moljac,što sam znala otprije,ali ponajviše još dočarala odgovorima na neka pitanja vezana uz njih.
Samo da se zna,ja ovaj post ne pišem zbog nekih pregleda ili čega već možda mislite,pišem ga jer je Anja blogerica kojoj se divim i djevojka koja zapravo nikada nije pričala previše o sebi.Stoga sam željela da znam više o njoj,naravno ne neke privatne stvari,već sitnice i takve stvari.
Pa krenimo !



Random

1.Koji ti je glavni motiv za vođenje bloga ?

Blog pišem kako bih korisno utrošila svoje slobodno vreme. Smatram da je bolje da radim nešto kreativno i zanimljivo i nešto u čemu sam dobra, nego da gledam TV, videe na YouTubu ili da igram igrice po ceo dan. Blog mi, takođe, dođe kao odmor od obaveza, a pisanje kao predah od stresnog dana ili nedelje. Dakle, blog pišem iz hobija i nemam neke krupnije ciljeve i težnje. :)


2.Koji ti je nadraži bloger na našoj 'sceni' ?


 Imam više omiljenih blogerki. Neke od njih su mi veoma, veoma drage i često se dopisujemo. Najviše volim da čitam Andrijanin (Kapege), Kaćin (Fashioholic yeahh) i Miličin (Style On First Place) blog, mada postoji još mnogo blogerki čije postove ne propuštam. Pratim dosta blogova, pa bi nabrajanje predugo trajalo. :)


3.Čime se voliš baviti u slobodno vrijeme ?


U slobodno vreme najčešće pišem postove, fotografišem, čitam knjige, gledam serije ili se družim sa svojim prijateljima. Volim i da šetam, da vozim rolere tokom proleća i da ćaskam sa mamom na razne teme. :)

4.O čemu najviše voliš pisati na svojem blogu ?

Najdraži su mi postovi u kojima jednostavno pišem o nečemu o čemu trenutno razmišljam, o nečemu što me tišti ili raduje. Npr. kada vas savetujem kako da prebrodite maturu (kroz koju sam prošla i koja mi ponovo sledi), za koju srednju školu da se opredelite i sl. Volim da pišem o knjigama koje su na mene ostavile jak utisak, u poslednje vreme volim outfit postove, volim da vam pišem o proizvodima koji su mi se dopali ili koji mi se nisu dopali u poslednje vreme, volim da sa vama delim neke ukusne recepte i sl. 

5.Neki savjeti za buduće,ali i sadašnje blogerice ?

 U mom postu pod nazivom: '10 stvari koje treba da znate pre nego što otvorite svoj blog' (http://anjalittleworldd.blogspot.rs/2015/11/10-stvari-koje-treba-da-znate-pre-nego.html) sam napisala gotovo sve što sadašnje i buduće blogerke treba da znaju i stojim iza toga. Obavezno pročitajte taj post ako ste početnici ili ako planirate da otvorite svoj blog. :)

Beauty

1.Jedan proizvod bez kojeg ne možeš ?

 Nisam preterano vezana ni za jedan kozmetički proizvod i verovatno bih bez svakog mogla da preživim. Međutim, reći ću Max Factor Pan Stik jer njega koristim svakodnevno i bilo bi mi stvarno neobično kada ga ne bih stavljala. :)

2.Proizvod bez kojeg ne izlaziš iz kuće ?

 Gotovo nigde ne idem bez balzama za usne, tj. labela. Jedan u džep, drugi u torbu, čisto da se osiguram.

3.Što bi preporučila djevojkama koje se tek počinju šminkati ? Kada početi ?

Ja nisam stavila ni trunku šminke do 2. srednje, ali svesna sam da u današnje vreme devojčice mnogo ranije kreću da se šminkaju. Ne osuđujem, ali smatram da ne treba da preteruju. Npr. u redu mi je da devojčice u sedmom i osmom razredu koriste toniranu kremu ili korektor, maskaru i balzam za usne u boji. Smatram da više od toga jednostavno nije potrebno. U srednjoj školi je već njihov izbor kako će se šminkati, ali škola je škola i nikome nije lepo, ni profesorima ni đacima, da na školskom hodniku vide devojku sa kilom pudera, kompletno iscrtanim obrvama i ajlajnerom. Dok god se šminkate normalno i skladu sa godinama i mestom na kome se nalazite, sve je super. :)

4.Voliš li više beauty blender ili četkice za puder,sjenilo,itd. ?

Više volim četkice nego beauty blendere.

5.Voliš li više tamniju ili svjetliju šminku ?

 Definitivno više volim svetliju šminku. Nekome jako dobro stoji tamna šminka, naglašene oči ili naglašene usne, ali ja nisam jedna od tih osoba i radije se opredeljujem za svetlije i neutralnije nijanse.

6.Najomiljeniji kozmetički proizvod ?

Hm, ako izuzmemo Pan Stik, onda je to maskara. Bilo kakva maskara, ne neka određena. :)

7.Sjećaš li se koji si prvi kozmetički proizvod kupila ?

Ako balzam za usne u boji možemo da nazovemo šminkom, verovatno je on bio prvi proizvod koji sam kupila, a ako se on ne računa, to je sigurno bila maskara. :)

8.Koliko često kupuješ šminku ?

Uglavnom jednom mesečno odem do DM-a i Lilly-ja da kupim preparativne proizvode koji su mi potrebni i uvek kupim i nešto od šminke, ali ne preterujem. Kao što rekoh, nisam neko ko obožava da se šminka i ko neprestano kupuje dekorativne proizvode. :)

9.Što najviše kupuješ od kozmetike ?

 Uglavnom su to uobičajene stvari poput gelova za lice, micelarnih voda, tufera, gelova za tuširanje, dezodoransa i sl. Jako često kupujem i proizvode za usne - labela, mat karmine, obične karmine, olovke za usne i sl. 

10.Postoji li marka koju baš izbjegavaš ili ne voliš ?

Nema. Postoje proizvodi određenih marki koji mi ne odgovaraju, ali to su zasebni proizvodi. Ne volim da zbog jednog čitavu kompaniju, tj. marku proizvoda smatram lošom. :)

11.Kada bi mogla birati da samo jednu marku proizvoda (npr.Essence) koristiš do kraja života,koja bi to marka bila ?

Mislim da bi to bio Max Factor, jer imaju sjajne proizvode!

12.Koja slavna osoba po tebi uvijek ima odličnu šminku ?

Ne znam stvarno, nikada nisam razmišljala o tome. Generalno volim kada se svi, i zvezde i oni koji to nisu, šminkaju prirodno. Ne volim gomilu pudera, bronzera, rumenila, tamne ruževe i tamne senke. :)

13.Imaš li omiljenog beauty guru-a ?

Ne znam ih mnogo, ponajmanje strane, ali npr. obožavam Anu Minić i Sofiju Grijak Iličić, volela bih da me one jednom našminkaju. :)

14.Što voliš kod šminke ?

Volim to što može da prekrije sve nedostatke na licu, koje, realno, svi imamo. Neko pati od crvenila, neko od bubuljica, neko od nečega trećeg, a šminka sve to može da ublaži. I naravno, volim to što može sjajno da naglasi oči, usne ili već ono što želimo. Ta moć šminke mi je fascinantna!

15.Voliš li više kako izgledaš sa ili bez šminke ?

Ja se skoro nikada ne šminkam (ne znam da li malo korektora i maskare možemo smatrati šminkanjem), pa su i drugi, a i ja sama, navikli na mene bez šminke. Čim odem na profesionalno šminkanje ili se sama kompletnije našminkam, neobična sam i sebi i drugima. Osećam se jako lepo i sigurno u sebe kada je imam, ali s druge strane nikada ne bih mogla da zamislim sebe svakoga dana full našminkanu, ne bih se osećala prijatno. :)

16.Kako pereš svoje četkice za puder,sjenila itd. ?

 Sapun + ruke. Do sada se nisam koristila drugim metodama. Mada mi se dopadaju ona gumena jaja koja su u poslednje vreme popularna i volela bih da vidim kako je prati četkice pomoću njih. :)

17.Koja marka ti ima najbolje ruževe,a koja najbolje palete sjenila ?
Hmm, teško pitanje. Najbolje ruževe za usne definitivno ima MAC, od boja do pigmentacije, ali ih nikada nisam probala. Od onih koje jesam mislim da su L'Oreal-ovi odlični, ali su oni poprilično skupi. Od tečnih mat ruževa najviše volim Aurine. :) Što se tiče paleta senki, mislim da Beauty UK ima lepe paletice, a i jako mi se dopadaju Sleek, bar od tih koje su pristupačnije. :)

18.Trošiš li dosta na šminku ili imaš pak neku svotu koju si odrediš da možeš potrošiti ?

Ne trošim mnogo na šminku. Kupujem samo ono što mi je potrebno, ništa previše. Ja sam više onaj tip koji troši na odeću, knjige, hranu itd. :)

19.Opiši svoju svakodnevnu make-up rutinu.

 Kao što rekoh, stavim Pan Stik, trenutno Essence roze I love extreme maskaru i na usne ili Aurinu 32 olovku za usne, ili Essence olovku u broju 15 ili Avonovu mistery mauve. Često stavljam i Aurin tečni mat ruž (624). To bi bilo sve od moje svakodnevne makeup rutine. Samo ono osnovno i tako se najbolje osećam. :)

Fashion

1.Imaš li baš neki svoji određeni stil ?



Nemam, nisam verna samo jednom ili nekom svom, posebnom stilu. Pratim trendove, nosim ono što mi se sviđa i inspiraciju za kombinovanje stvari uglavnom pronalazim na internetu.

2.Kako bi opisala svoj stil ?

Volim farmerke - uske, iscepane, boyfriend... Volim šire majice, džempere, kapute, teksas jakne, starke... često eksperimentišem kada je kombinovanje odeće u pitanju, ali, kao što rekoh, pratim trendove i uglavnom nosim sve što nose i druge srednjoškolke koje se trude da prate modu. 

3.Voliš li više svjetlije ili tamnije boje ?

Volim i svetlije i tamnije boje, mada se češće opredeljujem za tamnije. Obožavam sivu boju i čini mi se da mi je najviše odeće u toj boji. Volim i crnu i teget, ali često nosim bele, roze, crvene i odevne komade drugih, svetlijih boja. 

4.Voliš li više žarke ili prigušene boje ?

Više volim prigušene boje.

5.Nosiš li radije hlače ili haljine,suknje ?

Radije nosim farmerke/pantalone. 

6.Najomiljeniji komad odjeće kojeg posjeduješ ?

Teško pitanje... nemam nijedan odevni komad koji previše vredi da bih bila posebno vezana za njega. Najviše volim jedan crni kaput za prelazno vreme koji imam otprilike sto godina. Dobila sam ga na poklon od jako drage osobe i uvek ga rado nosim. :)

7.Jesi li više za tenisice i ostalu ravnu obuću ili štikle,odnosno cipele na petu ?

Definitivno sam za patike i drugu ravnu obuću. Uopšte ne znam da hodam na štiklama, ali npr. mogu da prođu čizmice koje imaju malu potpeticu, to mi je okej. :)

8.Voliš li više usku ili široku odjeću ?

Više volim usku odeću.

9.Što se uvijek nađe u tvojoj modnoj kombinaciji ?

To su farmerke. Da li teget ili crne, svakako ih nosim svakodnevno.

10.Opiši neku svoju klasičnu kombinaciju.

Najviše volim da nosim crne farke, džemper ili malo širu majicu, kaput i starke ili plitke čizmice. Najčešće se tako oblačim. Umesto crnih obučem neke druge farmerke, a gore smenjujem džempere, majice, kardigane. 

Books

1.Koja ti je omiljena knjiga svih vremena ?

'Zato što te volim' od Gijoma Musoa!

2.Što trenutno čitaš ?

Trenutno čitam 'Divljinu' od Šeril Strejd.

3.Koji ti je omiljeni pisac ?

Ima ih više. Ne mogu da izdvojim samo jednog. Najviše volim Sidnija Šeldona i Gijoma Musoa, ali volim i Sofi Kinselu, Aleksandru Poter i Noru Roberts.

4.Postoji li knjiga kojoj se uvijek vraćaš ?

Ne volim da čitam istu knjiga dva ili više puta. Jednom je pročitam i radije pređem na neku drugu. Bar do sada nisam naišla na knjigu koja mi se toliko dopala da želim ponovo da je pročitam. Ima knjiga kojima sam apsolutno oduševljena, ali ne do te mere da ih čitam po nekoliko puta. :)

5.Kada je točno počela tvoja ljubav za knjige ?

Ta ljubav je počela od malih nogu. Mama mi je dosta čitala kada sam bila mala, pa sam vrlo rano, pre polaska u školu, naučila da čitam i pišem. U zabavištu sam počela da idem na takmičenja recitatora i to se nastavilo u školi. Počela sam da dobijam knjige kao nagrade, učlanila sam se u biblioteku i počela sam sa dečijim knjigama, a s godinama je to prerastalo u ozbiljnije štivo. :)

6.Koji ti je omiljeni žanr knjiga ?

Najviše volim ljubavne romane i tinejdž knjige, a volim i kada se provuče malo fantastike, kao u Musoovim knjigama. :)

7.Imaš li možda žanr knjiga koji izbjegavaš ?

Ne volim horor knjige.

8.Neka knjiga koju bi preporučila svima ?

Upravo moja omiljena knjiga, 'Zato što te volim'. Ona pokazuje da život zaista jeste surov, ali ne smemo da dozvolimo da nas padovi poraze i dovedu do propasti. Uvek postoje osobe koje nas vole i kojima je stalo do nas, a to je u suštini najvažnije. Takođe toplo preporučujem knjigu koju sam nedavno pročitala, a koje mi je baš prijala. To je 'Ana i francuski poljubac'. Za sve ljubitelje lakog štiva. Brzo se čita, duhovita je, ljubavna, savremena. :)

9.Trošiš li mnogo na knjige ili opet imaš neku svotu koju si dopustiš da potrošiš ?

Ne trošim mnogo novca na knjige. S vremena na vreme kupim po neku, ali češće pozajmljujem knjige iz biblioteke. :)

10.Voliš li više knjige ili filmove ?

Svakako više volim knjige. :)

Choices

1.Bronzer ili rumenilo ?

Bronzer.


2.Korektor ili puder ?

Definitivno korektor.

3.Maskara ili tuš za oči ?

Maskara, nikada ne nosim tuš za oči, tj. ajlajner, jer imam spuštene kapke.

4.Ruž ili neki drugi proizvod za usne ?

Više volim olovke za usne. :)

5.Sjenilo za oči ili sjenilo za popunjavanje obrva ?

Za oči. :)

6.Prsti ili četkice ?

Zavisi za šta, ali češće prsti.

7.BB ili CC krema ?

Meni je to praktično isto, ali reći ću CC.

8.Essence ili Catrice ?

Essence, jer Catrice nisam probala. Nažalost, nemamo ga u Srbiji. :/

9.Maybelline ili L'Oreal ?

Maybelline.

10.Šminka ili kosa ?

 Definitivno kosa, njoj 'poklanjam' mnogo više vremena. :)




Eto,drage moje,ovo je svih pedeset i nešto pitanja.
Svjesna sam da ih ima dosta,ali tek sam zapravo shvatila koliko ih je kada sam ih poslala Anji.
Ja sam od ovoga saznala da je Anja potpuno jednostavna djevojka koja definitivno nije neki preveliki ljubitelj šminke.Vidi se da obožava knjige i to se pokazalo u odgovaranju pitanja o knjigama i njezinom vokabularu koji je odličan.Ukratko mislim da je Anja divna osoba,koja ima prioritete i razmišljanja jedne jako zrele djevojke.
Još jednom,njezin je blog DIVAN,kao i njezin Instagram,ima dosta velik talent za slikanje.
Definitivno ga pogledajte i učlanite se jer je fantastičan ! Na njemu još imate i linkove za kontakt i slično !

Željela bih zahvaliti Anji što je uzela dio svojeg vremena da odgovori na ova pitanja i ostvari suradnju sa mnom.Doduše,na njenom blogu neće biti ovakvog posta jer to nije svrha ove suradnje.
Tako da,hvala ti neizmjerno Anja,još ne mogu ni vjerovati da si mi odgovorila na e-mail.Nadam se da ćemo se uskoro čuti !

A vama djevojke,hvala na čitanju i nadam se da ste naučile nešto više o Anji jer je ona svakako netko o kome biste te trebale znati i još više !


Do slijedećeg posta,

Broj komentara: 17:

  1. Super post! Ideja je tako originalna i dobra,uživala sam čitajući!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post!

    http://ana077.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  3. Super ideja koju si sprovela u jako dobar post! Dopadaju mi se ovakvi postovi jer smo svi ovdje na Bloggeru zapravo jedna mala porodica i treba da podržavamo jedni druge! :) <3

    Vildana from Stalia Is BAE & Living Like V

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post.Dopada mi se ideja!
    Pogledaj moj novi post i zaprati moj blog:http://lookinmycorner.blogspot.rs/2016/04/30-questions-that-no-one-asks.html

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlicna ideja,svidjaju mi se pitanja. Sad sam preko Anje saznala za tvoj blog,super si. :)
    Internacionalni GIVEAWAY ---> MiljanaEasySkillful


    OdgovoriIzbriši
  6. Veoma zanimljiv post.Blog izgleda fanstaično.Učlanila sam se ,pa bili mi mogla uzvratiti?


    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  7. Bok! Želim ti samo javiti da sam te nominirala za The Liebster Tag. :)

    itsnina23.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlican post,veoma interesantni odgovori! :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  9. Odličan post-neobičan, u svakom slučaju! Super si!
    Posjeti moj blog,ako želiš možeš se pretplatiti,uzvraćam!
    http://katyblogfirst.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši

Boucing Smiley Star